40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
30 dkg trapista sajt
3 evőkanál tejföl
kenéshez tojás, dúrva szemű só
A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szobahőmérsékletű margarinnal és tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett gyúrólapon 1 cm vastagságúra nyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk dúrva szemű sóval és reszelt sajttal.
180ºC-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Amikor a teteje aranybarna színt kap, már ki is vehetjük a sütőböl
A sajtos perec tetejére szórhatunk szezámmagot, vagy lenmagot. Tojás helyett megkenhetjük pizzakrémmel, így pizzás perecünk lesz
1. Az élesztőt a cukros, meleg tejben felfuttatjuk, a liszttel, a joghurttal, a sóval és 4 dkg margarinnal összedagasztjuk. 2. Ezután meleg helyen hagyjuk megkelni. 3. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet a tojásokkal, az élesztővel és a mascarponéval összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a sót, a mascarponét és közepes fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk. Utána...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet összedolgozzuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap – a hűtőből kivéve – a cipót cikkekre vágjuk, 10-15 percig pihentetjük, majd jól összedolgozzuk. Hüvelykujjnyi v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük a szárított élesztőt és a cukrot, a meglangyosított tejbe. Adjunk hozzá, 1 tojást, sót, 50 g vajat és a 350 g lisztet. Dolgozzuk jól össze, az így kapott tésztát, pihentessü...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Közepes