60 dkg liszt
3 dl langyos tej és víz keveréke
4 evőkanál olaj
só
1 evőkanál cukor
4 dkg élesztő
2 nagy pohár tejföl
só
bors
fokhagyma
lilahagyma
szalonna
füstölt kolbász
sajt
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Duplájára kelesztjük langyos helyen. Ha megkelt ketté osztjuk, két tepsit kiolajozunk és belesimítjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás, borsos tejföllel, rárakjuk a felkockázott szalonnát, a felszeletelt lilahagymát és kolbászt. Megszórjuk vastagon sajttal és 200 fokon kb 30 perc alatt megsütjük. Nagyobb kockákra vágjuk és már lehet is falatozni.
Összeállítom a tésztát, a tejfölt részletekben hozzáadva alaposan kidolgozom és fél órát pihentetem. A tepertőt simára keverem a sóval, borssal. Érezhető legyen benne a bors is! H...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk 1 ek cukorral a meleg, de nem forró tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, és a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztbe belekeverjük a sót és elmorzsoljuk benne a zsírt, majd hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, és ru...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszegyúrjuk a hozzávalókat, kis gombócokat formálunk belőle és már süthetjük is. :)
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: Könnyű