menu

Családireceptkönyv.hu

Kemencés lángos


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
3 dl langyos tej és víz keveréke
4 evőkanál olaj

1 evőkanál cukor
4 dkg élesztő

2 nagy pohár tejföl

bors
fokhagyma

lilahagyma
szalonna
füstölt kolbász
sajt

Elkészítés:


A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Duplájára kelesztjük langyos helyen. Ha megkelt ketté osztjuk, két tepsit kiolajozunk és belesimítjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás, borsos tejföllel, rárakjuk a felkockázott szalonnát, a felszeletelt lilahagymát és kolbászt. Megszórjuk vastagon sajttal és 200 fokon kb 30 perc alatt megsütjük. Nagyobb kockákra vágjuk és már lehet is falatozni.

Kemencés lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Sajtos-magvas kockák
Sajtos-magvas kockák

Ezeket összegyúrjuk, tetejét tojással lekenjük, majd magokat és sajtot szórunk rá, felvágjuk és sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rudak
Sajtos rudak

-a hozzávalókat összegyúrjuk -annyi tejföllel ,hogy nyújtható de ne lágy tésztát kapjunk ( kb 5 evőkanál ) -nyújtjuk kb. 4-5 mm vastagságúra -kiszaggatjuk,lekenjük tojássárgájáv...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sonkás virág
Sonkás virág

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval alaposan bedagasztjuk. 30 percig kelesztjük. Vékonyra (3-4 mm) nyújtjuk, majd kiszaggatjuk, olyan méretűre, min...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos tallér.
Sajtos tallér.

A hozzávalókat összegyúrjuk egyforma gólyokat formálunk és kisütjük.

Elkészítési idő: 3-4 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk