60 dkg liszt
3 dl langyos tej és víz keveréke
4 evőkanál olaj
só
1 evőkanál cukor
4 dkg élesztő
2 nagy pohár tejföl
só
bors
fokhagyma
lilahagyma
szalonna
füstölt kolbász
sajt
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Duplájára kelesztjük langyos helyen. Ha megkelt ketté osztjuk, két tepsit kiolajozunk és belesimítjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás, borsos tejföllel, rárakjuk a felkockázott szalonnát, a felszeletelt lilahagymát és kolbászt. Megszórjuk vastagon sajttal és 200 fokon kb 30 perc alatt megsütjük. Nagyobb kockákra vágjuk és már lehet is falatozni.
A medvehagymát megmossuk, és apróra vágjuk. A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk a liszttel,15 dkg reszelt sajttal és a többi összetevővel t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, a sót és a tojásokat. A tojásokat felverve keverem bele (teszek félre belőle a pogácsák tetejének a kenésére). A margarint és...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűNEM KELL KELESZTENI! A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Nem fontos megvárni, hogy felfusson, majd a tészta többi hozzávalójával együtt j...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz2 evőkanál vízben a szalatkát feloldjuk. A többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 30 perc pihentetés. Sütő előmelegítve 200'C. Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, Perec szúr...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű