menu

Családireceptkönyv.hu

Kemencés lángos


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
3 dl langyos tej és víz keveréke
4 evőkanál olaj

1 evőkanál cukor
4 dkg élesztő

2 nagy pohár tejföl

bors
fokhagyma

lilahagyma
szalonna
füstölt kolbász
sajt

Elkészítés:


A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Duplájára kelesztjük langyos helyen. Ha megkelt ketté osztjuk, két tepsit kiolajozunk és belesimítjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás, borsos tejföllel, rárakjuk a felkockázott szalonnát, a felszeletelt lilahagymát és kolbászt. Megszórjuk vastagon sajttal és 200 fokon kb 30 perc alatt megsütjük. Nagyobb kockákra vágjuk és már lehet is falatozni.

Kemencés lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Sajtos-sós krékerek
Sajtos-sós krékerek

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd folpakkba csomagolva hűtőbe helyezzük 20 percre. Addig előkészítjük az eszközöket, amelyekkel formázzuk a krékereket. Derelyevágó, eset...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rúd
Sajtos rúd

A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojássárgákat. Jól összedolgozzuk. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a felvert egész tojá...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa

Az élesztőt, szokásos módon a meglangyosított tejben a cukorral felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk fé...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos hajtott
Sajtos hajtott

A tésztát kettéveszem, kinyújtom, majd belekenem a massza felét. Tetszőlegesen vagy csigaként, vagy két oldalára pillangóként feltekerem. Alufóliába csomagolva másnapig hűtőbe tesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk