Az elkészítésben van.
Egy teljesen tiszta lábasban olvasszunk fel 7 deka vajat, adjunk hozzá tizennégy deka finom lisztet, egy 5 csipet sót és folytonos kavarás mellett főzzük föl, aztán kanalanként annyi tejet adjunk hozzá, míg tejfehér és könnyen keverhető pép lesz előle. (Körülbelül egy liter tej kell hozzá.) Ekkor vegyük le a tűzről és tovább folyton keverve hűtsük ki. Azután adjunk hozzá, 10 tojás sárgáját és ezzel is kavarjuk egy negyedóráig, akkor adjunk hozzá még egy marék reszelt parmezán sajtot és a 10 tojás kemény habját. Zsírozott, meglisztezett tepsibe öntve, a sütőbe tesszük és tizennyolc-húsz percig sütjük. Ha kiült, egy tiszta asztalkendőt borítunk rá és ezzel együtt borítsuk ki a deszkára, hintsük meg néhány marék reszelt parmezán sajttal, pici sóval és forró tejfölös vajjal vagy zsírral kissé öntözzük meg. Ekkor az asztalkendő segítségével hajtogassuk föl tekercsnek. Gyorsan tegyük ügyesen tálra, vágjuk föl nagyon jó éles késsel szeletekre, hintsük meg reszelt parmezán sajttal és így forrón, frissen tálaljuk fel.
1. Fél kg lisztet, a vajat, a zsírt, kéz között jól szétdörzsöljük, teszünk bele 2 tojássárgáját, sót, élesztőt tejben megáztatva, ezeket jól kidolgozzuk, letakarva kelni hagyjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, a sót és a tojásokat. A tojásokat felverve keverem bele (teszek félre belőle a pogácsák tetejének a kenésére). A margarint és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a hagymát csipetnyi sóval pirítsuk meg a kókuszolajon. /maradhat roppanós, a sütőben majd megpuhul/ Hűtsük langyosra. Tészta elkészítése: Külön edényben kavarjuk össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a rámával, sajttal, sóval és a tejföllel összemorzsoljuk, beleöntjük a langyos,cukros tejben felfuttatott élesztőt és szép tésztát gyúrunk belőle. Fél cm vastagra nyú...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű