40 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg sajt
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
1 csapott evőkanál só
1 db tojás
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a puha vajat, majd morzsold össze. Rakd hozzá a sót, a tejfölben elkevert, de nem felfuttatott élesztőt. Mehet hozzá a reszelt sajt fele is, majd jól gyúrd össze a tésztát. Ha sima, és rugalmas, rakd át lisztezett felületre, és nyújtsd ki körülbelül ujjnyi vastagra. Szúrd ki tetszés szerinti nagyságú pogácsaszaggatóval.
Rendezd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól körülbelül két centis távolságra, kend meg a tetejét felvert tojással, és szórd rá a maradék reszelt sajtot. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 20 perc alatt.
Elkészítés: A töltelékhez a káposztát legyaluljuk, a megtisztított sárgarépát és zellert lereszeljük, vagy felcsíkozzuk összekeverjük a káposztával és besózzuk és egy órát állni ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit rugalmas tésztává gyúrom. A tésztát és a tölteléket is 4 részre osztjuk. 2-3 mm-re nyújtjuk a tésztát, és a töltelékkel egyenletesen megkenjük, besodorjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű•Előmelegítjük a sütőt 150 fokra, egy nagy tepsibe sütőpapírt helyezünk. A sajtokat kb. 3 cm-es csíkokra szabdaljuk, egymástól pár centire helyezzük a tepsiben, eloszlatjuk rajtuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt pici cukorral a kefirben futtatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,majd mehet bele a 2 tojássárgája,az 1 kis doboz kefír az élesztővel és a só... 2-3 ek tejföl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű