Családireceptkönyv.hu

Lenmagos kréker


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg lenmagliszt
kb. 1/2 tk. só (ízlés szerint)
1 tk. őrölt kömény (opcionális)
3-4 ek. egész lenmag
2,5 dl víz

Elkészítés:


A hozzávalókat gyúrd össze, oszd több kisebb gombócra, úgy egyszerűbb vékonyra nyújtani. Két sütőpípír között nyújtsd ki olyan vékonyra, amilyenre tudod. Derelyevágóval vagy pizzavágóval vágd fel kisebb darabokra. Tedd őket sütőpapíros tepsire, előmelegített 190 fokos sütőben süsd kb. 10-12 percig, de azért ellenőrizd, nehogy megégjen. Vedd ki, fordítsd meg a krékereket, tedd vissza a sütőbe, de a sütőt kapcsold ki és hagy bent kb. 20 percig. A végére a krékerek finom ropogósak lesznek.

Lenmagos kréker

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: jaci
Sajtos kifli – puha tészta, olvadozó sajttal a közep
Sajtos kifli – puha tészta, olvadozó sajttal a közep

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk, hozzáadjuk az élesztős tejet és összegyúrjuk. Letakarjuk és 40 percen át hagyjuk kelni. Majd lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Túrós, baconos pogácsa
Túrós, baconos pogácsa

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő fut, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó, ha egy kicsit megmelegítünk, hog...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Sajtos pogácsa (Helga-féle)
Sajtos pogácsa (Helga-féle)

Egy órát kell pihentetni, utána sütni!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk