20 dkg lenmagliszt
kb. 1/2 tk. só (ízlés szerint)
1 tk. őrölt kömény (opcionális)
3-4 ek. egész lenmag
2,5 dl víz
A hozzávalókat gyúrd össze, oszd több kisebb gombócra, úgy egyszerűbb vékonyra nyújtani. Két sütőpípír között nyújtsd ki olyan vékonyra, amilyenre tudod. Derelyevágóval vagy pizzavágóval vágd fel kisebb darabokra. Tedd őket sütőpapíros tepsire, előmelegített 190 fokos sütőben süsd kb. 10-12 percig, de azért ellenőrizd, nehogy megégjen. Vedd ki, fordítsd meg a krékereket, tedd vissza a sütőbe, de a sütőt kapcsold ki és hagy bent kb. 20 percig. A végére a krékerek finom ropogósak lesznek.
Előző nap (este) összeállítani a hozzávalókat. Másnap elnyújtjuk újnyi vastagságúra bevagdaljuk kiszaggatjuk pálinkás pohár nagyságúra megkenni tojással és szezám,vagy köménymagga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölbe belemorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a tojássárgákat, a sót, a juhtúrót és a rokfortot. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, belegyúrjuk a tejfölös keveréket és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A langyos tejbe belemorzsoltam az élesztőt, csipet cukrot szórtam rá és félretettem. Átszitáltam a lisztet, hozzáadtam a sót, túrót, reszelt sajtot és elke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű