Hozzávalók:
- 30 dkg liszt,
- 2,5 dkg élesztő,
- 2-3 dl tej (liszttől függ),
- 1 ek. cukor,
- 2 tk. só a tésztába,
- 2 kanál tejföl,
- 1 tk. só,
- 2 db tojássárgája,
Töltelék:
- szalonna,
- hagyma,
- tejföl,
- sajt,
Kenéshez:
- tojás,
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a tojások sárgáját, tejfölt és a sót.
A cukrozott meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt a liszhez adjuk és bedagasztjuk.
1 órát kelesztjük.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd megszórjuk sóval, rákenjük a tölteléket, amit megdinszteltem. Kisodrom a tésztát megkenem tejföllel, majd mehet a szalonnás hagyma+ sajt, hajtogatom mint a pogácsát.
A tészta felső részét középre hajtjuk, az alsó részét ráhajtjuk.
Az így kapott tészta mindkét végét középre hajtjuk.
Letakarjuk, és 20 percig pihentetjük.
Ismét kinyújtjuk, és hajtogatunk. Ezt ismételjük meg még 1-szer.
Ha ezt megcsináltuk kinyújtjuk, berácsozzuk, és lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beletesszük a pogácsákat, és megkenjük felvert tojással.
Még 20 percet pihentetjük.
Előmelegített sütöben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Mikor elkészült azonnal lekenjük tejjel, letakarjuk, és 10-15 percet pihentetjük.
Az élesztőt pici cukorral a kefirben futtatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,majd mehet bele a 2 tojássárgája,az 1 kis doboz kefír az élesztővel és a só... 2-3 ek tejföl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük 2 órára. Ezután kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy pici cukorral, egy kis tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a zsiradékot, a sót, a tojást, a kefirt, és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, majd félr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat szépen összegyúrjuk - attól függően, hogy krémesebb, vagy "rögösebb" túrónk van-e, változhat a tészta állaga, menet közben nyugodtan tehetünk még hozzá akár rizslisz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű