Családireceptkönyv.hu

Szalonnás hagymás pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 30 dkg liszt,
- 2,5 dkg élesztő,
- 2-3 dl tej (liszttől függ),
- 1 ek. cukor,
- 2 tk. só a tésztába,
- 2 kanál tejföl,
- 1 tk. só,
- 2 db tojássárgája,
Töltelék:
- szalonna,
- hagyma,
- tejföl,
- sajt,
Kenéshez:
- tojás,

Elkészítés:


Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a tojások sárgáját, tejfölt és a sót.
A cukrozott meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt a liszhez adjuk és bedagasztjuk.
1 órát kelesztjük.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd megszórjuk sóval, rákenjük a tölteléket, amit megdinszteltem. Kisodrom a tésztát megkenem tejföllel, majd mehet a szalonnás hagyma+ sajt, hajtogatom mint a pogácsát.
A tészta felső részét középre hajtjuk, az alsó részét ráhajtjuk.
Az így kapott tészta mindkét végét középre hajtjuk.
Letakarjuk, és 20 percig pihentetjük.
Ismét kinyújtjuk, és hajtogatunk. Ezt ismételjük meg még 1-szer.
Ha ezt megcsináltuk kinyújtjuk, berácsozzuk, és lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beletesszük a pogácsákat, és megkenjük felvert tojással.
Még 20 percet pihentetjük.
Előmelegített sütöben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Mikor elkészült azonnal lekenjük tejjel, letakarjuk, és 10-15 percet pihentetjük.

Szalonnás hagymás pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa

A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a borsot, a tojássárgákat, valamint a darált tepertőt, majd összemorzsoljuk. Közben meglangyosítjuk a tejet és felfuttatjuk benne az éle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Batyu - Sonkás batyu
Batyu - Sonkás batyu

1. A vajat habzásig hevítjük, majd a finomra vágott hagymát és a sonkát megpirítjuk benne. 2. Sózzuk, borsozzuk, és finomra vágott petrezselymet adunk hozzá. 3. A vajastész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Húsos táska
Húsos táska

Fölhevítjük az olajat, beletesszük az apró kockára vágott vöröshagymát, megszórjuk a köménnyel meg az őrölt borssal, és állandóan kevergetve üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Túrós apró pogácsa
Túrós apró pogácsa

A lisztet és a sót elkeverem, majd elmorzsolom a margarinnal, végül belegyúrom a túrót, és legalább 1 órára hűtőbe teszem, de az a legjobb, ha előző este gyúrom össze, és egy éjsza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk