50 dkg.liszt,
25 dkg vaj,
2 dl.tejföl,
2 dkg. élesztő,
3 ek.langyos tej,
2 kk.porcukor,
2 kk. só,
2 db. tojássárgája.
30 dkg reszelt sajt. + szezánmag.
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgát, a langyos cukros tejben megkelesztett élesztőt, a tejfölt és 20 dkg. sajtot. a sót. Jól összegyúrjuk.
Félóránként kétszer-háromszor kinyújtjuk és hajtogatjuk.
Az utolsó hajtogatás után, kb. 1 cm-vastagra kinyújtjuk és kicsi, v. közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Tetejét tojással megkenjük, a maradék sajttal, szezámaggal megszórjuk és megsütjük.
Jó étvágyat kívánok
A tejfölben feloldjuk az élesztőt. Puha tésztát készítünk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk. 1,5 órát meleg helyen pihentetjük, majd a tetejét tojással megkenjük és előmelegített sütőben m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A sonkát és a bacont apróra vágjuk. Elkészítés: Az élesztőt a cukorral és egy evőkanál liszttel a meglangyosított tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsirad...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral és 1 dl tejjel összekeverjük és felfuttatjuk. A lisztbe beleszórjuk a sót, majd összedolgozzuk az élesztővel, a többi tejjel, joghurttal és a felvert tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukros langyos tejbe morzsolt élesztőt fölfuttatjuk. Az összes hozzávalót összegyúrjuk egy nagy tálban. Addig gyúrjuk, amíg egynemű nem lesz a tészta. A tésztát lazán letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű