50 dkg.liszt,
25 dkg vaj,
2 dl.tejföl,
2 dkg. élesztő,
3 ek.langyos tej,
2 kk.porcukor,
2 kk. só,
2 db. tojássárgája.
30 dkg reszelt sajt. + szezánmag.
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgát, a langyos cukros tejben megkelesztett élesztőt, a tejfölt és 20 dkg. sajtot. a sót. Jól összegyúrjuk.
Félóránként kétszer-háromszor kinyújtjuk és hajtogatjuk.
Az utolsó hajtogatás után, kb. 1 cm-vastagra kinyújtjuk és kicsi, v. közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Tetejét tojással megkenjük, a maradék sajttal, szezámaggal megszórjuk és megsütjük.
Jó étvágyat kívánok
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. A gomba belsejét távolítsd el, valamint szedd ki a sötét kis lemezkéit is egy kanállal, ezután kenegesd meg a gombafejeket olíva olajjal. Alufól...
Elkészítési idő:A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a túrót és a sót hozzáadva összegyúrjuk jó alaposan. Ha kész, hűtőbe tesszük pihenni. legjobb este összegyúrni, és reggelig állni hagyni)...
Elkészítési idő:Először a margarint habosra keverem a sóval, aztán felfuttatom a cukros tejben az élesztőt. A liszttel, tojással, kefirrel, tejföllel, olajjal és az élesztővel összeállítom a tészt...
Elkészítési idő: