50 dkg.liszt,
25 dkg vaj,
2 dl.tejföl,
2 dkg. élesztő,
3 ek.langyos tej,
2 kk.porcukor,
2 kk. só,
2 db. tojássárgája.
30 dkg reszelt sajt. + szezánmag.
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgát, a langyos cukros tejben megkelesztett élesztőt, a tejfölt és 20 dkg. sajtot. a sót. Jól összegyúrjuk.
Félóránként kétszer-háromszor kinyújtjuk és hajtogatjuk.
Az utolsó hajtogatás után, kb. 1 cm-vastagra kinyújtjuk és kicsi, v. közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Tetejét tojással megkenjük, a maradék sajttal, szezámaggal megszórjuk és megsütjük.
Jó étvágyat kívánok
1 felvert tojás szezámmag Egy nagy tálba beletesszük a lisztet. Az 1 dl langyos tejbe teszünk egy-két csipet cukrot. A liszt közepébe egy kis mélyedést – “fészket” –...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben a cukorral felfuttatom. A tészta hozzávalóit egy tálba mérem. Ha felfutott az élesztő, hozzáöntöm a tészta hozzávalóihoz és összegyúrom. Letakarva, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba öntöm, közepébe teszem a zsírt, a felfuttatott élesztőt, sót és a többi hozzávalóval együtt jól kidolgozom. Egy éjszakára (de legalább 5-6 órára) hűtőbe teszem. Lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden alapanyagot a dagasztógépem táljába tettem, körülbelül 10 percig dagasztottam. Akkor jó a tészta ha nem ragad a kézhez és a tálhoz sem. Tálba tettem és lefedve a duplájára k...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes