menu

Családireceptkönyv.hu

Pogácsa (mama-féle)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg liszt, 1/2 kg margarin, 3 tojássárgája, 5 dkg élesztő, 1 nagy tejföl, 1 ek. só
tojás, magok, sajt a tetejére

Elkészítés:


Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. Kelesztés után kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk és szaggatjuk.
Tepsiben egy kicsi pihentetés után megkenjük, tetejét megszórhatjuk maggal, sajttal és sütjük forró sütőben.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Gyors hacsapuri
Gyors hacsapuri

A felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Édesburgonyás laposkenyér
Édesburgonyás laposkenyér

A püréhez: kockázz fel egy közepes méretű édesburit, és enyhén sós vízben főzd puhára, kb 10 perc alatt. Szedd át a turmixgépbe, és öntsd fel kb 1 csésze (250ml) főzővízzel. Turmix...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Vásárhelyi lakodalmas perec
Vásárhelyi lakodalmas perec

Az élesztőt langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A liszthez, hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd a zsiradékot, összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a langyos maradék tejet, ez lehet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Virslis, sajtos falatkák
Virslis, sajtos falatkák

Leveles tésztát kinyújtjuk majd kockákra vágjuk. Minden kockára egylapka sajtot és virslit teszünk. Feltekerjük és 3 cm-es darabokra vágjuk. 220 fokon 15 percig sütjük.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk