50 dkg liszt,
só ízlés szerint,
25 dkg zsír,
1 dl tej,
2,5 dkg élesztő,
3 tojás sárgája,
2 dl tejföl.
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. Összekeverjük, kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.k inyújtjuk, szaggatjuk, megkenjük tojássárgájával, sajttal megszórjuk, kicsit pihentetjük..
200 fokon aranybarnára sütjük. Ebből az adagból 3 tepsivel lesz. Ebből a tésztából 3 féle pogácsát szoktam sütni. Sajtosat, túrósat, 25 dkg túróval,tepertőset. 25 dkg tepertővel. Ez az a pogácsa ami nem száraz. Napokig ehető, ha marad.
◾️Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. ◾️A liszteket egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidag...
Elkészítési idő: 120 percLangyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a lisztet, a zsiradékot, a tejfölt, a bort /jelen esetben a rumot/, a sót, a tojást és a felfuttatott élesztőt h...
Elkészítési idő:A tojásokat és a sárgáját elkeverjük egy tálban és hozzá tesszük az aprított petrezselymet, reszelt fokhagymát,és megsózzuk. Belekeverjük a spagettit amit kb 10 cm-es darabokban k...
Elkészítési idő: