- 2 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű leveles tészta
- 300 g trappista sajt
- 3 púpos kanál liszt
- 2 teáskanál só
- 3 db tojás
- 200 ml tejszín
◾️Ez a mennyiség kb. 40 db kosárkához elég.
◾️A tojást felverjük a sóval, hozzáadjuk a lisztet, beletesszük a tejszínt és a reszelt sajtot, majd jól összedolgozzuk.
◾️Ez lesz a töltelék.
◾️Kinyújtjuk a tésztát tepsi nagyságúra (ha Tante Fanny Magyarország tésztát használunk már nem szükséges nyújtani, csak tekerjük ki), majd kiszaggatjuk a kosárkákkal, belesimítjuk a tésztát.
◾️Belekanalazzuk a sajtos tölteléket a kosárkákba, és szép pirosra megsütjük.
◾️Akkor szedjük ki a kosárkából a tésztát, ha kihűlt.
1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. – Konyh...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejföl felét meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, s felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, sót elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Ezután vé...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsolom a szoba hőmérsékletű vajjal, majd hozzá adom a túrót, a tejfölt, a sót, a sütőport és alaposan kidolgozom a tésztát. Meglisztezett gyúródeszkán, kb. 0,5 cm v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összeöntjük. Jól gyúrhatónak kell lennie, egy órát kelesztjük. Rudat formázunk belőle legalább 4 felé vágjuk. ( Ahogy kijön) Egyesével kör alakúra nyújtjuk, a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű