- 2 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű leveles tészta
- 300 g trappista sajt
- 3 púpos kanál liszt
- 2 teáskanál só
- 3 db tojás
- 200 ml tejszín
◾️Ez a mennyiség kb. 40 db kosárkához elég.
◾️A tojást felverjük a sóval, hozzáadjuk a lisztet, beletesszük a tejszínt és a reszelt sajtot, majd jól összedolgozzuk.
◾️Ez lesz a töltelék.
◾️Kinyújtjuk a tésztát tepsi nagyságúra (ha Tante Fanny Magyarország tésztát használunk már nem szükséges nyújtani, csak tekerjük ki), majd kiszaggatjuk a kosárkákkal, belesimítjuk a tésztát.
◾️Belekanalazzuk a sajtos tölteléket a kosárkákba, és szép pirosra megsütjük.
◾️Akkor szedjük ki a kosárkából a tésztát, ha kihűlt.
A hozzávalókat bedagasztom és hagyom jól megkelni. Addig egy jó nagy csokor friss kaprot apróra vágok és 2 kanál forró zsírban (már a tűzről levéve) egy pillanatig átforgatom és 1...
Elkészítési idő:az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben -aztán bele a lisztbe minden hozzávaló -alaposan kidagasztjuk -1 órát kelesztjük --15 gombócra szedjük -egyenként alaposan kisodorjuk -...
Elkészítési idő: 1ora