Családireceptkönyv.hu

Sonkás-sajtos muffin recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 ml liszt (kb. 300 g) (én fele-fele arányban teljeskiőrlésű búza és sima lisztet használtam)
2 csapott teáskanál só
1 cs. sütőpor

75 ml olaj
250 ml tej
1 tojás


Töltelék:

maradék sonka, tarja, csülök stb. apróra felkockázva
reszelt sajt (nagylyukú reszelőn)


Elkészítés:


A száraz és a folyékony hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd a kétféle anyagot is összekeverjük.
A 12-es muffinsütőformát kibéleljük papírral vagy kivajazzuk-lisztezzük.
A kapszlik aljába teszünk egy kanál tésztát, arra egy nagy csipettel a sonka kockákból és a reszelt sajtból, majd újra tészta és a legtetejére ismét sajtot.
Előmelegített sütőben alacsony hőfokon (nekem gázsütő 4-es majd 3-as fokozat) 20-25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Sonkás-sajtos muffin recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Vajas fokhagymás briós
Vajas fokhagymás briós

A tészta dagasztását általában a kenyérsütőgépben szoktam "elvégezni", illetve elvégeztetni. :) 1. A gép üstjébe beleöntök kb. 2,5 dl tejet, beleteszem a vajat, a tojássárgákat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Bögrés vajas pogácsa recept
Bögrés vajas pogácsa recept

A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a közepébe beleütjük a tojások sárgáját. Az én tapasztalatom, hogy az élesztőt nem morzsolom a liszthez, hanem a tejfölt az élesztővel sim...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sonkás – sajtos tekercs
Sonkás – sajtos tekercs

Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, beleöntjük az élesztőt, és lágy, puha tésztát dagasztunk belőle. Én géppel 5 percig da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar NoCarb tésztában sült fűszeres darált hús
NoCarb tésztában sült fűszeres darált hús

A tojásokat villával felverjük,hozzáadjuk a kókuszolajat,vizet.A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk majd a nedves hozzávalókkal összegyúrjuk.Közben a húst ledaráljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk