1/2 kiló liszt
25 dkg tepertőkrém vagy ha sajtosat készítünk akkor sajt
25 gr élesztő
2,5 dl langyos tej
1 csapott kk só, bors
1/2 kk cukor
1 tojássargája
5 dkg vaj
A fenti hozzávalókból jól gyúrható tésztát gyúrunk.
Duplájára kelesztjük, vékonyra nyújtjuk, megkenjük tepertőkrémmel amit ízesítünk sóval, borssal.
Ha sajtosat készítünk, akkor megszórjuk sajttal.
3x hajtogatjuk, minden hajtogatás között 20 percet várunk.
Én MINDEN HAJTOGATÁSNÁL MEGSZÓTAM SAJTTAL.
Szép leveles tésztát kapunk.
Az utolsó hajtogatás után varunk 20 percet kinyújtjuk 1- 1.5 cm vastagra, berácsozzuk egy éles késsel a tetejét, hagyjuk meg kelni kb 15-20 percet.
Mielőtt sütőbe tesszük megkenjük tojással. 180 fokon sütjük.
Miután kivesszük a sütőből lekenjük tejjel és letakarjuk 10 percre.
Ez a recept sajtos és tepertős pogácsának is megfelel.
A tésztája ugyanaz:
Ha tepertős pogácsát szeretnénk, akkor azzal kenjük, meg ha pedig sajtosat, akkor sajttal szórjuk meg.
Ha sajtosat készítünk, akkor ajánlom több fele sajtot használni, mert sokkal finomabb.
1. U lončić/možete u u veći lonac ako će tre kasnije tu zamijesiti tijesto/ stavite svu količinu jogurta, dodati, sol,šećer i ulje pa sve skupa staviti na vatru lagano zagrijati d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverem a sütőport és a sót, majd a hideg, felkockázott vajjal elmorzsolom. A tejfölben elkeverem a tojások sárgáját és a vajas liszthez adom. Egy könnyen kezelhető,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMérjük ki külön edénybe a száraz és folyékony hozzávalókat. Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát. Ossz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölbe beleteszem a cukrot, meglangyosítom, bele morzsolom az élesztőt és felfuttatom. A liszthez hozzáadom a margarint. Lehet belemorzsolni vagy apróra beleszeletelni. A köze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű