Családireceptkönyv.hu

Sajtos pogácsa


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1/2 kiló liszt
25 dkg tepertőkrém vagy ha sajtosat készítünk akkor sajt
25 gr élesztő
2,5 dl langyos tej
1 csapott kk só, bors
1/2 kk cukor
1 tojássargája
5 dkg vaj

Elkészítés:


A fenti hozzávalókból jól gyúrható tésztát gyúrunk.
Duplájára kelesztjük, vékonyra nyújtjuk, megkenjük tepertőkrémmel amit ízesítünk sóval, borssal.
Ha sajtosat készítünk, akkor megszórjuk sajttal.
3x hajtogatjuk, minden hajtogatás között 20 percet várunk.
Én MINDEN HAJTOGATÁSNÁL MEGSZÓTAM SAJTTAL.
Szép leveles tésztát kapunk.
Az utolsó hajtogatás után varunk 20 percet kinyújtjuk 1- 1.5 cm vastagra, berácsozzuk egy éles késsel a tetejét, hagyjuk meg kelni kb 15-20 percet.
Mielőtt sütőbe tesszük megkenjük tojással. 180 fokon sütjük.
Miután kivesszük a sütőből lekenjük tejjel és letakarjuk 10 percre.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a recept sajtos és tepertős pogácsának is megfelel.
A tésztája ugyanaz:
Ha tepertős pogácsát szeretnénk, akkor azzal kenjük, meg ha pedig sajtosat, akkor sajttal szórjuk meg.
Ha sajtosat készítünk, akkor ajánlom több fele sajtot használni, mert sokkal finomabb.

Sajtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bab
Tojásos muffin
Tojásos muffin

A tojásokat törd fel, öntsd egy tálba, majd jól keverd össze és verd fel őket egy picit, hogy a fehérje és a sárgája jól elegyedjen. A sonkaszeletekkel bélelj ki egy-egy muffinf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nocarb lenmagpelyhes ropi
Nocarb lenmagpelyhes ropi

A lenmagpelyhet beáztatjuk a vízbe , a sót a rostsütőmixet kikeverjük, majd hozzáadjuk a lenmagpelyhet és felvert tojást, alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk állni 20 percet. Vég...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pizza tészta
Pizza tészta

Szitáljuk át a lisztet többször így könnyebb és finomabb lesz.Tegyük a lisztet egy mély tálba, majd adjuk hozzá az élesztőt és a sót, keverjük össze. Adjuk hozzá az olajat és a vi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk