1 kg burgonya
kb 40-50 dkg liszt
só
olaj
Kb 1 kg burgonyát héjában megfőzni. Majd áttörni, vagy lereszelni. Hozzáadni sót és annyi lisztet, hogy ne ragadjon a tészta, nyújtható legyen. Tulajdonképpen ugyanaz, mint a szilvás gombóc tésztája, de valamivel több liszt kell hozzá. Kinyújtani kb. 3-4 mm vastagra. Majd megkenni vékonyan olajjal. Feltekerni, de nem mint a kalácsot, hanem inkább csak egymásra hajtogatni 3x-4x. Utána késsel picit mintázni, majd 7-8 cm-es darabokra vágni. Kiolajozott tepsibe rakni és 200 fokon megsütni. Ha szépen pirul a teteje, már kész is. Jó étvágyat !
A két egész tojást kevés sóval felverem, majd hozzáteszem a kefirt, az apróra vágott párizsit és a liszttel galuska sűrűségű tésztává keverem. Palacsintasütőbe kevés olajat öntök,...
Elkészítési idő:A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk. A joghurtot is ráöntjük és meggyúrjuk a tésztát. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk...
Elkészítési idő: