(2 nagy tepsinyi adag):
8 dkg Dia-Wellness Zero-6 szénhidrátcsökkentett liszt
7 dkg zabpehelyliszt
1 evőkanál (kb. 20 g) búzasikér
1 teáskanál himalája só
8 dkg reszelt sajt (nálam edami, de lehet cheddar, trappista is)
5 dkg puha kókuszzsír
3 evőkanál (kb. 10 dkg) natúr görög joghurt
1 db M-es tojás (5 dkg) tojás különválasztva
1-1 dkg darálatlan mák, szezámmag vagy más kedvenc magunk a szóráshoz
A liszteket, a sót, és a reszelt sajtot egy tálban elkeverjük, majd a puha kókuszzsírral elmorzsoljuk. A natúr joghurtot elkeverjüik a tojássárgájával és a szárazanyagokhoz adjuk, majd az egészet egy sima tésztagombóccá gyúrjuk össze.
Két szilikonos sütőpapír között kb. 0,5 cm vékony, lehetőleg szögletes formára nyújtjuk ki a tésztát. A tojásfehérjét villával laza habbá verjük (épp csak elveszítse a nyúlósságát), majd a kinyújtott tésztán ecsettel szétkenjük. A tojásfehérjével megkent tésztára egyenletesen rászórjuk a mákot és a szezámmagot (vagy bármilyen magot, amit szeretünk), majd 1 cm széles, kb. 10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Tápértéke: 100 gramm 303 kalóriát és 17 g szénhidrátot tartalmaz.
Mindent összekeverni. 1 órát keleszteni, nyújtani, szaggatni. Tojással megkenni a tetejét, sajtot szórni rá. Még 15 percet keleszteni. 180°-on megsütni.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük az élesztőt, majd belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a 2 tojást, a tejfölt, a morzsolt fetát és a feta sósságától függően sót. Összegyúrjuk, megdagasztjuk, kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát sós vízben megfőzzük és puhára törjük. 2. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3. Összedolgozzuk és tejjel kellő lágyságúra puhítjuk. 4. Pihentetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz