Szezámmagos, sajtos pogácsa
A mérce 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
4 bögre liszt, 1 kocka Rama, vagy vaj (25 dkg), 3 tojás sárgája, 1 csapott evőkanál só, 1 kis poharas tejföl (esetleg még egy pici, mert nem mindegyik tejföl egyforma),.1 kocka élesztő (50 g), 15 dkg reszelt sajt, egy marék szezámmag
Elkészítés:
Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk.. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is.
A tésztát ezután összegyúrjuk, és hűtőbe pihentetjük a tésztát legalább öt-hat órát. Este érdemes begyúrni és reggel sütni.
A hűtőbe, tálba tegyük, takarjuk le egy műanyag fedővel.
Ha a tészta megpihent, lisztezett felületen még egyszer átgyúrjuk, majd körülbelül egy centiméter vastagságúra nyújtjuk. Vékonyan berácsozzuk a tetejét, felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal és szezámmaggal megszórjuk, majd apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsiben, aranyszínűre sütjük őket 180-200 fokon.
Jó étvágyat!
Lisztet egy tálba öntjük és belekeverjük a sót. Közepébe mélyedést készítünk, ide morzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos vizet, amibe korábban a mézet feloldottuk, majd belet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk, kemény tésztát kapunk. A formát kiolajozzuk, és szilikon kanállal besimítjuk a formákba, 200C-fokon 6-8 perc alatt készre sütjük. Aki szereti köménym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd beletesszük a sót, a tejben felfuttatott élesztőt.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt tejben felfuttatom, a hozzávalókat összedolgozom és 4 egyforma cipót formálok. Keleszteni nem kell. Nagy tepsi méretűre nyújtom a cipókat, majd az elkészített töltelékk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű