Szezámmagos, sajtos pogácsa
A mérce 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
4 bögre liszt, 1 kocka Rama, vagy vaj (25 dkg), 3 tojás sárgája, 1 csapott evőkanál só, 1 kis poharas tejföl (esetleg még egy pici, mert nem mindegyik tejföl egyforma),.1 kocka élesztő (50 g), 15 dkg reszelt sajt, egy marék szezámmag
Elkészítés:
Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk.. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is.
A tésztát ezután összegyúrjuk, és hűtőbe pihentetjük a tésztát legalább öt-hat órát. Este érdemes begyúrni és reggel sütni.
A hűtőbe, tálba tegyük, takarjuk le egy műanyag fedővel.
Ha a tészta megpihent, lisztezett felületen még egyszer átgyúrjuk, majd körülbelül egy centiméter vastagságúra nyújtjuk. Vékonyan berácsozzuk a tetejét, felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal és szezámmaggal megszórjuk, majd apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsiben, aranyszínűre sütjük őket 180-200 fokon.
Jó étvágyat!
A hozzávalókat jól összegyúrjuk és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Lépés 2 Másnap kisodorjuk ujjnyi vastagra, majd apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (kb. mint egy kupicás pohárka)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd rizsliszttel beszórt lapon kinyújtjuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk. Ekkor megszórjuk a tetejét szezámmaggal és/vagy mákszemekkel, felvágj...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: KönnyűKb 1 kg burgonyát héjában megfőzni. Majd áttörni, vagy lereszelni. Hozzáadni sót és annyi lisztet, hogy ne ragadjon a tészta, nyújtható legyen. Tulajdonképpen ugyanaz, mint a szilv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű