50 dkg liszt
10 dkg vaj,vagy margarin
2tömlős sajt/krémsajt
2 dl tejföl
3 teáskanál só/csapott
1 tojás
1 sütőpor
1 tojás sárgája a kenéshez
10 dkg reszelt sajt a tetejére
A lisztet összekeverjük a sütőporral,majd hozzáadjuk a többi alkotórészt.Jól összegyúrjuk,majd lisztezett nyujtólapon ujjnyi vastagra nyújtjuk.Kisméretű szaggatóval kiszaggatjuk,majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,A tetejét megkenjük tojássárgájával,és rászórjuk a reszelt sajtot.Előmelegített sütőben,180 fokon 25 pecig sütjük
Variálható köménymaggal is.
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgéppel állítom össze, ha szükséges, kevés vizet még adok hozzá, hogy kb. pizzatésztát kapjak. Letakarva fél órát kelesztem. Lisztezett felületre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a túrót, a margarint jól összegyúrjuk. Ízlés szerint sózzuk. Lisztezett deszkán kb. 0,5-1 cm-re nyújtjuk. A tetejét megkenjük a tojással, és reszelt sajtal megszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj és az olívaolaj keverékén pirítsuk meg az apróra kockázott hagymát, adjuk hozzá a gombát, majd a felaprított fokhagymát. Öntsük fel a borral, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a többi összetevővel tésztát gyúrunk. A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű