50 dkg liszt
10 dkg vaj,vagy margarin
2tömlős sajt/krémsajt
2 dl tejföl
3 teáskanál só/csapott
1 tojás
1 sütőpor
1 tojás sárgája a kenéshez
10 dkg reszelt sajt a tetejére
A lisztet összekeverjük a sütőporral,majd hozzáadjuk a többi alkotórészt.Jól összegyúrjuk,majd lisztezett nyujtólapon ujjnyi vastagra nyújtjuk.Kisméretű szaggatóval kiszaggatjuk,majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,A tetejét megkenjük tojássárgájával,és rászórjuk a reszelt sajtot.Előmelegített sütőben,180 fokon 25 pecig sütjük
Variálható köménymaggal is.
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután minden hozzávalót hozzáteszünk. Sima tésztát gyúrunk, és 40 percet pihenni hagyjuk. Kb. 1 cm-re...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplikat megpucoljuk és megfőzzük. Amíg fő, az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos vízben. A lisztet összekeverjük a sóval. Ebben morzsoljuk el a margarint. Hozzáadjuk a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálba beletesszük a lisztet. Az 1 dl langyos tejbe teszünk egy-két csipet cukrot. A liszt közepébe egy kis mélyedést – “fészket” – készítünk, és beleöntjük a langyos cukro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a vajjal és a sóval feltesszük főni, mikor már felforrt mehet bele a liszt. Ez gyorsan besűrűsödik ezért a tűzről levéve kell tovább kevergetni ha lehet a robotgép dagasztó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű