50 dkg liszt
10 dkg vaj,vagy margarin
2tömlős sajt/krémsajt
2 dl tejföl
3 teáskanál só/csapott
1 tojás
1 sütőpor
1 tojás sárgája a kenéshez
10 dkg reszelt sajt a tetejére
A lisztet összekeverjük a sütőporral,majd hozzáadjuk a többi alkotórészt.Jól összegyúrjuk,majd lisztezett nyujtólapon ujjnyi vastagra nyújtjuk.Kisméretű szaggatóval kiszaggatjuk,majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,A tetejét megkenjük tojássárgájával,és rászórjuk a reszelt sajtot.Előmelegített sütőben,180 fokon 25 pecig sütjük
Variálható köménymaggal is.
az élesztőt kevés tejben pici cukorral felfuttatjuk összekeverjük a hozzávalókat -1 órára hideg helyen pihentetjük ( nem hűtőban ) kinyujtjuk tetszés szerint formázzuk...
Elkészítési idő: 100 percA burgonyát sós vízben megfőzni. Lehet egészben is héjastól vagy megpucolva. Összetörni vagy krumplinyomón átnyomni és összekeverjük a hozzávalókkal. Kinyújtjuk kb 1 cm vasta...
Elkészítési idő: 40-60 percÉlesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejjel. Habverő dagasztó részével bedagasztjuk a tésztát, közben hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát. Kb. 1 órát hagyjuk állni. Kiszaggatj...
Elkészítési idő: 2 óra