Családireceptkönyv.hu

Zsuzsi gyorspogácsája


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
10 dkg vaj,vagy margarin
2tömlős sajt/krémsajt
2 dl tejföl
3 teáskanál só/csapott
1 tojás
1 sütőpor

1 tojás sárgája a kenéshez
10 dkg reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:


A lisztet összekeverjük a sütőporral,majd hozzáadjuk a többi alkotórészt.Jól összegyúrjuk,majd lisztezett nyujtólapon ujjnyi vastagra nyújtjuk.Kisméretű szaggatóval kiszaggatjuk,majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,A tetejét megkenjük tojássárgájával,és rászórjuk a reszelt sajtot.Előmelegített sütőben,180 fokon 25 pecig sütjük

Trükkök, tippek, praktikák:


Variálható köménymaggal is.

Zsuzsi gyorspogácsája

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sós rudacskák  perecek
Sós rudacskák perecek

az élesztőt kevés tejben pici cukorral felfuttatjuk összekeverjük a hozzávalókat -1 órára hideg helyen pihentetjük ( nem hűtőban ) kinyujtjuk tetszés szerint formázzuk...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Maria
Sült pogácsa egyszerűen
Sült pogácsa egyszerűen

A burgonyát sós vízben megfőzni. Lehet egészben is héjastól vagy megpucolva. Összetörni vagy krumplinyomón átnyomni és összekeverjük a hozzávalókkal. Kinyújtjuk kb 1 cm vasta...

Elkészítési idő: 40-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hardi
Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa

Élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejjel. Habverő dagasztó részével bedagasztjuk a tésztát, közben hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát. Kb. 1 órát hagyjuk állni. Kiszaggatj...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk