1 közepes méretű zeller (335 g pucolva)
130 g reszelt NÖVÉNYI sajt
csipet só
fokhagyma őrlemény
A zellert megpucoltam, felkockáztam és megfőztem sós vízben. Fontos, hogy fedő nélkül főzzük, mert így veszít a zeller ízéből.
Közben a sajtot aprítógépben „lereszeltem”.
Mikor megpuhult a zeller szépen apránként az aprítógépbe adagoltam még forrón (a reszelt sajtra) úgy, hogy folyamatosan turmixoltam közben. (Turmixolás alatt ízesítettem fokhagymaporral, ami a maradék zeller ízt is elvette!)
A forró zellertől a sajt ráolvadt, és így keletkezett egy nyúlós ragacsos sajtos-fokhagymás zellerpép, amit könnyen tudtam formázni.
12 darab golyót formáltam belőle, amit befújtam olajsprayvel és készre sütöttem.
200 fokon légkeveréses funkción 15 perc + 10 perc grillsütő funkción aranybarnára sült. (Extra funkció nélküli sütőben szerintem 220 fokon 20-25 perc).
A zeller cserélhető: brokkolira, karfiolra, fehérrépára, paszternákra… -> de ne pürésítsük őket, elég csak kicsit összetörni a sajttal, főleg a brokkolinál és a karfiolnál (ezért azoknál csak picit forrósítsuk fel a zöldséget - pl. sütőben/mikróban - de ne főzzük meg és úgy dolgozzuk el a sajttal)!!! smile hangulatjel
A végeredmény fantasztikusan finom!
A sonkaszeleteket félbevágom, így összesen 20 darabot kapok. 10 szeletet vékonyan megkenek mustárral, 10 szeletet pedig ecetes tormával. A felengedett tésztát lisztezett deszkán ol...
Elkészítési idő: 1 óraKelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most...
Elkészítési idő: 2 óraAz 50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pih...
Elkészítési idő: