1 közepes méretű zeller (335 g pucolva)
130 g reszelt NÖVÉNYI sajt
csipet só
fokhagyma őrlemény
A zellert megpucoltam, felkockáztam és megfőztem sós vízben. Fontos, hogy fedő nélkül főzzük, mert így veszít a zeller ízéből.
Közben a sajtot aprítógépben „lereszeltem”.
Mikor megpuhult a zeller szépen apránként az aprítógépbe adagoltam még forrón (a reszelt sajtra) úgy, hogy folyamatosan turmixoltam közben. (Turmixolás alatt ízesítettem fokhagymaporral, ami a maradék zeller ízt is elvette!)
A forró zellertől a sajt ráolvadt, és így keletkezett egy nyúlós ragacsos sajtos-fokhagymás zellerpép, amit könnyen tudtam formázni.
12 darab golyót formáltam belőle, amit befújtam olajsprayvel és készre sütöttem.
200 fokon légkeveréses funkción 15 perc + 10 perc grillsütő funkción aranybarnára sült. (Extra funkció nélküli sütőben szerintem 220 fokon 20-25 perc).
A zeller cserélhető: brokkolira, karfiolra, fehérrépára, paszternákra… -> de ne pürésítsük őket, elég csak kicsit összetörni a sajttal, főleg a brokkolinál és a karfiolnál (ezért azoknál csak picit forrósítsuk fel a zöldséget - pl. sütőben/mikróban - de ne főzzük meg és úgy dolgozzuk el a sajttal)!!! smile hangulatjel
A végeredmény fantasztikusan finom!
A tésztát a kenyérsütőgéppel állítottam össze. Egyszerűen mindent az üstbe mértem, majd a 20 perces dagasztás programmal bedagasztottam. Kikapcsolt gépben duplájára kelesztettem....
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: KözepesA tejet felforraljuk a rámával, majd a lisztet belekeverjük. Hagyjuk kihűlni, majd a sót és a 3 egész tojást belekeverjük. Beleöntjük a sajtokat is és kézzel átkeverjük az egészet....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt és két ek. liszttel elkeverem. A tetejére is hintek kevés lisztet, félreteszem. Míg kel, egy tálba szitálom a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA liszteket, a sót, és a reszelt sajtot egy tálban elkeverjük, majd a puha kókuszzsírral elmorzsoljuk. A natúr joghurtot elkeverjüik a tojássárgájával és a szárazanyagokhoz adjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű