1 közepes méretű zeller (335 g pucolva)
130 g reszelt NÖVÉNYI sajt
csipet só
fokhagyma őrlemény
A zellert megpucoltam, felkockáztam és megfőztem sós vízben. Fontos, hogy fedő nélkül főzzük, mert így veszít a zeller ízéből.
Közben a sajtot aprítógépben „lereszeltem”.
Mikor megpuhult a zeller szépen apránként az aprítógépbe adagoltam még forrón (a reszelt sajtra) úgy, hogy folyamatosan turmixoltam közben. (Turmixolás alatt ízesítettem fokhagymaporral, ami a maradék zeller ízt is elvette!)
A forró zellertől a sajt ráolvadt, és így keletkezett egy nyúlós ragacsos sajtos-fokhagymás zellerpép, amit könnyen tudtam formázni.
12 darab golyót formáltam belőle, amit befújtam olajsprayvel és készre sütöttem.
200 fokon légkeveréses funkción 15 perc + 10 perc grillsütő funkción aranybarnára sült. (Extra funkció nélküli sütőben szerintem 220 fokon 20-25 perc).
A zeller cserélhető: brokkolira, karfiolra, fehérrépára, paszternákra… -> de ne pürésítsük őket, elég csak kicsit összetörni a sajttal, főleg a brokkolinál és a karfiolnál (ezért azoknál csak picit forrósítsuk fel a zöldséget - pl. sütőben/mikróban - de ne főzzük meg és úgy dolgozzuk el a sajttal)!!! smile hangulatjel
A végeredmény fantasztikusan finom!
A lisztet elmorzsoljuk a kockára vágott vajjal, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a reszelt sajtot, belemorzsoljuk a juhtúrót és az élesztőt, majd az egészet összedolgozzuk. Vigyá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, közepes lángon ropogósra sütjük és hagyjuk kihűlni. 2. A hagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk, majd olajon 5-6 perc alatt megdinszteljük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A krumplit megfőzzük, összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Ha hidegen pihentetjük, jót tesz...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű