A tésztához
70 dkg búzaliszt (BL55)
25 dkg vaj
2.5 dkg élesztő (friss)
2 csapott evőkanál só - jódozott, finomított
2 db tojássárgája
1 dl 1,5%-os tej
25 dkg tejföl (20%-os)
A felületre
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál köménymag - egész
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem és összegyúrom.
1 órahosszát kelesztem.
Ezt követően átgyúrom a tésztát és kb. 1 cm vastgságúra kinyújtom
Pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
Tepsibe pakolom és a tetejét lekenem tojással.
Ízlés szerint megszórom szezámmaggal és köménnyel.(reszelt sajttal is nagyon finom)
15 percig kelesztem és 180 C fokon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütöm.
A sajtot lereszeljük, a vajat én enyhén megolvasztottam, nem folyósra, csak annyira, hogy villával el tudjam keverni a sajttal együtt. A sajthoz adtam a vajat, az olajat, sóztam,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lila hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni. Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. A lisztet a zsírral öss...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA puha margarint habosra keverjük a sóval. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd az élesztő, a kefir, az olaj és 2 tojás hozzáadásával rugal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, összetörjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Elmorzsoljuk a hideg zsírt és vajat a liszttel, az élesztőt kis cukros tejjel felfuttatjuk. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű