A tésztához
70 dkg búzaliszt (BL55)
25 dkg vaj
2.5 dkg élesztő (friss)
2 csapott evőkanál só - jódozott, finomított
2 db tojássárgája
1 dl 1,5%-os tej
25 dkg tejföl (20%-os)
A felületre
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál köménymag - egész
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem és összegyúrom.
1 órahosszát kelesztem.
Ezt követően átgyúrom a tésztát és kb. 1 cm vastgságúra kinyújtom
Pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
Tepsibe pakolom és a tetejét lekenem tojással.
Ízlés szerint megszórom szezámmaggal és köménnyel.(reszelt sajttal is nagyon finom)
15 percig kelesztem és 180 C fokon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütöm.
konyhakész leveles tészta - szeletelt sonka - szeletelt sajt Hajtsd ki a leveles tésztát, rétegezd rá a sonkát és a sajtot, tekerd fel, vágd fel 1 cm-es karikákra, amiket sorban...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű300 g darált töpörtyűt morzsoljuk össze 500 g liszttel, 20 g élesztővel, 1 mokkáskanálnyi sóval és ízlés szerinti törtborssal. Adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható leg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A közepes nagyságú burgonyát jól megmossuk, majd a sütőbe téve megsütjük. 2. Héját eltávolítjuk, és még melegen áttörjük. 3. Amikor a burgonya langyosra hűlt, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével kor...
Elkészítési idő: 100perc Nehézség: Könnyű