A tésztához
70 dkg búzaliszt (BL55)
25 dkg vaj
2.5 dkg élesztő (friss)
2 csapott evőkanál só - jódozott, finomított
2 db tojássárgája
1 dl 1,5%-os tej
25 dkg tejföl (20%-os)
A felületre
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál köménymag - egész
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem és összegyúrom.
1 órahosszát kelesztem.
Ezt követően átgyúrom a tésztát és kb. 1 cm vastgságúra kinyújtom
Pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
Tepsibe pakolom és a tetejét lekenem tojással.
Ízlés szerint megszórom szezámmaggal és köménnyel.(reszelt sajttal is nagyon finom)
15 percig kelesztem és 180 C fokon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütöm.
◾️A liszteket átszitáljuk a sóval. ◾️Hozzáadjuk a többi hozzávalót (az élesztőt nem kell futtatni) és összegyúrjuk. ◾️Ezután enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk és egy derelye...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd összekeverjük a hozzávalókkal és rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, egyenletesen rákenjük a tepertőkrémet. Felc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval elkeverem, langyos, kissé sós, cukros tejben meleg helyen felfuttatom az élsztőt. A lisztet elmorzsolom a zsírral, hozzáöntöm a fehérbort, a tejföllel elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű