menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás-sajtos tekercs


Írta:

Adag: 23-25 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg sima liszt
5 dkg rétes liszt
3 dl tejföl
0,5 dl tej
0,5 dl olaj
1 tojás
5-6 g szárított élesztő (instant élesztőpor)
csipet cukor
csapott kávéskanál só


A töltelékhez:
15 dkg sonka
10 dkg virsli
2 db lila hagyma
fél fej fokhagyma
0,5 dl olaj
5 dkg vaj (vagy margarin)
20 dkg trappista sajt
őrölt bors


+ a tetejére a kenéshez tojás, szezámmag

Elkészítés:


1. Az átszitált liszthez hozzáadom a réteslisztet, cukrot, sót, szárított élesztőt és összekeverem.
2. A tejet és tejfölt meglangyosítom, hozzáadom a liszthez, valamint az olajat és tojást is, és összegyúrom, letakarva duplájára kelesztem.
Amíg a tészta kel, elkészítem a hozzávalókat:
3. A sonkát és virslit apró kockákra vágom, kevés olajon megsütöm (nem pirosra, mert még úgyis sülni fog a tésztában is!), közben ízlés szerint borsozom.
4. A megsütött sonkás-virslis keveréket kiveszem a serpenyőből egy tálkába és a visszamaradt olajban/zsiradékban megolvasztom a vajat (vagy a margarint), belereszelem a fokhagymát.
5. A lila hagymát vékonyra szeletelem, lereszelem a trappista sajtot.
6. Ha megkelt a tészta, 2 részre osztom. Vékony téglalappá nyújtom, megkenem a vajas fokhagymával, megszórom sonkával, lila hagymával, majd reszelt sajttal és szorosan összetekerem (mint a piskótatekercset).
7. Trapéz alakúra vágom (ahogy fent a képen látható) és sütőpapiros vagy vajjal kikent/lisztezett tepsibe sorakoztatom.
8. A tetejét lekenem tojással, megszórom szezámmaggal (esetleg reszelt sajtot is lehet a tetejére tenni, vagy köménymagot).
9. Előmelegített sütőben 190 fokon légkeveréses programon sütöm kb. 15 percig. (hagyományos sütőben több ideig kell sütni - a sütési idő csak tájékoztató jellegű, a sütőtől függően eltérhet)

Trükkök, tippek, praktikák:



Recept:
Gabriella kalandjai a konyhában

Sonkás-sajtos tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar sajtos rúd
sajtos rúd

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rongyos kifli
Rongyos kifli

A langyos tejben fölfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Edénybe szitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a fölfuttatott élesztőt, sózzuk, és addig gyúrjuk, amíg el nem válik az edény falá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pesztós sonkás croissant
Pesztós sonkás croissant

A tésztát 3-4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd háromszög alakúra vágjuk. A közepét megkenjük pestóval, és ráfektetjük a sonkát. Feltekerjük, és megkenjük a tetejét tojással....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fruzsina
Vajas pogácsa (Bartus Zsuzsa)
Vajas pogácsa (Bartus Zsuzsa)

A lisztet a felfuttatott élesztővel, 2 tojással éa 2 tejföllel kidolgozni + só. Jól kikeverni, jó hólyagosra, majd kinyújtani. A RAMA-t rákenni és megszórni sóval. Összehajtogatn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk