ízlés szerint só
2 tk. szárított petrezselyem
15 dkg tonhalkonzerv
5 dkg lilahagyma
0,5 ek. szójaszósz
275 g leveles tészta
őrölt ízlés szerint bors
1 ek. citromlé
1 db tojás
0,5 dl tejszín
1 tk. fekete hagymamag
A lecsöpögtetett tonhalat mixerrel pépesítjük, a tejszínnel, a citromlével és a szójaszósszal, majd ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint.
A lilahagymát nagyon apró kockára vágjuk és a tonhalkrémhez keverjük.
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, vagy ha már eredetileg is kinyújtottal dolgozunk, akkor csak kiterítjük. Kb. 10x40 cm-es sávokra vágjuk és megkenjük a tonhalkrémmel.
A sávokat felgönygyöljük és ferdén felszeleteljük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a felvert tojással, majd 200 fokos sütőben 12 percig sütjük.
Ekkor kivesszük, megkenjük kevés vízzel a tetejét, megszórjuk a fekete hagymamag és a szárított petrezselyem keverékével, majd 1-2 percre visszatoljuk a sütőbe.
300 g darált töpörtyűt morzsoljuk össze 500 g liszttel, 20 g élesztővel, 1 mokkáskanálnyi sóval és ízlés szerinti törtborssal. Adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható leg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt egy teáskanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben, majd lágy, rugalmas, de nem kemény tésztát dagasztunk belőle a többi hozzávalóval. Ha nagyon ragad, pici lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet tegyük egy kis edénybe a cukorral, és langyosítsuk meg. Morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk, hogy felhabosodjon a tej tetején. Egy mély tálba öntsük bele a lisztet, ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz◾️Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert negyed bögre langyos tejben. ◾️Öt percet állni hagyjuk, meleg helyen. ◾️A többi hozzávalóval együtt lágy tésztává dolgozzuk össze...
Elkészítési idő: 60 perc + pihen Nehézség: Közepes