A tésztához
500 g búzaliszt (BL55)
500 g tehéntúró (félzsíros)
500 g vaj
2 db tojássárgája
30 g élesztő (friss)
20 g só
A kenéshez
tojás (közepes, "M"-es méretű)
1. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.
2. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.
3. A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 2. pontban foglaltakat.
4. Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
5. Tojással kenjük meg. (A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.)
6. 10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.
Az újhagymát apróra vágjuk. A réteslapokat egymásra tesszük, közben ecsettel minden réteget (a tetejét is) megkenünk olvasztott vajjal. A reszelt sajtot elkeverjük a felvert to...
Elkészítési idő: Maximum 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A lisztet, a zsírt vagy margarint, 1 pohár tejfölt, a 2 tojás sárgáját eldörzsölöm, majd a felfuttatott élesztőt és a sajt felét belegyúrom, hogy könnyen kezelhető tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztani, majd hajtogatni: Nem szerettem volna többször hajtogatni, ezért a következőt csináltam. Az előttem téglalap formában lévő tésztát képzeletben elfeleztem, majd a felek...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű