menu

Családireceptkönyv.hu

Kolbászos-medvehagymás bucik


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tk. só
3 dkg élesztő
10 dkg trappista sajt
40 dkg liszt
1/2 rúd kolbász
2 db (1 a kenéshez) tojás
6 dl víz
2 tk. kristálycukor
4 dkg vaj
3 cl tej
20 dkg tejföl
18-20 db levél medvehagyma

Elkészítés:


Egy lábasban összekeverjük a vizet a tejföllel és a vajjal, kicsit átmelegítjük, majd egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a lisztet, sót, tojást is. Az élesztőt cukros tejben megfuttatjuk és szintén a keverékhez adjuk. Addig dagasztjuk, míg teljesen egynemű tésztát nem kapunk.
1 órát letakarva meleg helyen kelesztjük, közben a kolbászt felkarikázzuk.
Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen henger alakot formázunk belőle és 18 szeletre vágjuk. A szeleteket lelapogatjuk, majd mindegyik közepébe teszünk 1-1 karika medvehagymalevéllel becsomagolt kolbászkarikát, végül a tészta végeit összenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis bucikat, tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőbe toljuk kb. 18 percre.

Kolbászos-medvehagymás bucik

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos perec
Sajtos perec

A hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 – 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni fo...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Roppanós, fűszeres zabfalatok
Roppanós, fűszeres zabfalatok

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a lisztet és a fűszereket, majd a tojásokat és a kefirt. Az egészet jól összedol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Békebeli sós teasütemény
Békebeli sós teasütemény

A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Ne gyúrjuk túl sokáig, ha egynemű a tészta, akkor már jó! Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra (én egy nagyobb vágódeszká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sajtos borzaska
Sajtos borzaska

Összeállítom a tésztát és két órát pihentetem, letakarva. Ujjnyira vagy vékonyabbra nyútom és apró pogácsákat szaggatok belőle. Megkenem tojással és forró sütőben 10-15 perc al...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk