2 tk. só
3 dkg élesztő
10 dkg trappista sajt
40 dkg liszt
1/2 rúd kolbász
2 db (1 a kenéshez) tojás
6 dl víz
2 tk. kristálycukor
4 dkg vaj
3 cl tej
20 dkg tejföl
18-20 db levél medvehagyma
Egy lábasban összekeverjük a vizet a tejföllel és a vajjal, kicsit átmelegítjük, majd egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a lisztet, sót, tojást is. Az élesztőt cukros tejben megfuttatjuk és szintén a keverékhez adjuk. Addig dagasztjuk, míg teljesen egynemű tésztát nem kapunk.
1 órát letakarva meleg helyen kelesztjük, közben a kolbászt felkarikázzuk.
Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen henger alakot formázunk belőle és 18 szeletre vágjuk. A szeleteket lelapogatjuk, majd mindegyik közepébe teszünk 1-1 karika medvehagymalevéllel becsomagolt kolbászkarikát, végül a tészta végeit összenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis bucikat, tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőbe toljuk kb. 18 percre.
Den Backofen auf 200 Grad vorheizen. Eine Muffin-Form mit einem Pinsel mit wenig Öl einfetten. Den Thunfisch abtropfen lassen, den Käse raspeln. Das Kürbisfleisch (z.B. Hokkaido...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk (kb. 1cm vastagságúra) és kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, tetejüket lekenjük tojássárgával, majd megszórjuk köménymaggal. Előmelegített 175 fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meglangyosított tejben elkeverünk 1 kk cukrot és élesztőt,majd felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk az élesztős tejjel, a tojássárgájával, sóval és t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz