2 tk. só
3 dkg élesztő
10 dkg trappista sajt
40 dkg liszt
1/2 rúd kolbász
2 db (1 a kenéshez) tojás
6 dl víz
2 tk. kristálycukor
4 dkg vaj
3 cl tej
20 dkg tejföl
18-20 db levél medvehagyma
Egy lábasban összekeverjük a vizet a tejföllel és a vajjal, kicsit átmelegítjük, majd egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a lisztet, sót, tojást is. Az élesztőt cukros tejben megfuttatjuk és szintén a keverékhez adjuk. Addig dagasztjuk, míg teljesen egynemű tésztát nem kapunk.
1 órát letakarva meleg helyen kelesztjük, közben a kolbászt felkarikázzuk.
Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen henger alakot formázunk belőle és 18 szeletre vágjuk. A szeleteket lelapogatjuk, majd mindegyik közepébe teszünk 1-1 karika medvehagymalevéllel becsomagolt kolbászkarikát, végül a tészta végeit összenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis bucikat, tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőbe toljuk kb. 18 percre.
70 dkg liszt, kis pohár tejföl, 1 (25 dkg) margarin, 1,5 ek só, 1 ek cukor, 1 egész tojás és 1 tojás sárgája, 2dl langyos, cukros tejben egy egész élesztőt felfuttatjuk, egy fél fe...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz olajat, a paradicsomot, a parmezánt, a rozmaringot, a citromhéjat, a csilit és a kisebb darabokra vágott sonkát botmixerrel vagy késes aprítóval pürésítjük. Dagasztógépbe mérjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba helyezünk mindent. Dagasztjuk. Dagasztás után a hűtőbe rakjuk pihentetni pár órát. Utána kinyújtani, szaggatni, megkenni tojással és végül megszórni sajttal. Előmelegítet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, hogy viszonylag kemény tésztát kapjunk. A tésztából nagyobb cseresznye nagyságú golyókat készítünk, majd a felmelegített ostyasütőben kisütjük. Ebből...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű