1 kg liszt
2 margarin (25 dkg)
2 pohár tejföl (330g)
2 kávéskanál só
2 dkg élesztő + kis tej felfuttatni
3-4 tojás sárgája
reszelt sajt (25 dkg)
A 2 dkg élesztőt egy kis tejben és kicsi cukorral felfuttatjuk.
A margarint eldörzsöljük a liszttel, bele a felfuttatott élesztőt és a tojások sárgáját. Jól összegyúrjuk, a reszelt sajt felét is beledolgozzuk a tésztába.
Legalább 12 órát pihentetjük. Legjobb előző este gyúrmi, hűtőben pihentetni éjjel.
Másnap ujjnyi vastagra nyújtjuk, rácsozzuk, tojással bekenjük, megszórjuk sajttal.
Kiszaggatjuk, kelni hagyjuk majd kisütjük.
A burgonyákat megfőzzük, majd meghámozzuk, és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni. 1 dl tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt majd 10 perc alatt felfuttatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoltam 180 fokra, hogy előmelegedjen. A tésztát kettévágva 2 akkora vékony lapot nyújtottam (vagy vágtam), hogy mindkettőn kb. 7-8 bacon elférjen (a szalonna két vég...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA meleg vizet összekeverjük a cukorral, meg az élesztővel, 5 percig hagyjuk állni, majd hozzáadjuk az olajat. A lisztet elkeverjük a sóval, és beleöntjük az élesztős v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű