50 dkg liszt
20 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 teáskanál só
1 kanál cukor
1 dl meleg tej
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
A tetejére:
1 tojás sárgája
kömény
reszelt sajt
Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatom.A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsolom, hozzáadom a tojás sárgáját a tejfölt és a már felfutott élesztőt.
A tésztát összedolgozom, és egy fél órát hagyom a tésztát pihenni. A fél óra leteltével a tésztát téglalap alakúra kinyújtom és háromba hajtom össze a tésztát.
Ezt még 2x megismétlem 20 perc elteltével.
Amikor a háromszori hajtás megtörtént a tésztát kinyújtom a tetejét késsel bevagdosom, közepes pogácsa szaggatóval kiszúrom a tetejét tojással lekenem és sajttal, kömény maggal megszórom 200 fokon szép pirosra megsütöm.
Könnyű tésztája van, nem morzsolódik.
elkészítés A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasszuk,ujjnyi vastagra kinyújtjuk.pogácsaszaggatóval
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA friss élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejfölbe, beleszórjuk a cukrot és egy kiskanállal simára keverjük, hogy felfusson. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, beleszórjuk a sót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti anyagokból keményebb tésztát készítünk és jól kigyúrjuk. Kinyújtjuk, háromszögletű darabokra vágjuk, közepére darált sonkát, vagy tarját teszünk. Kiflikké alakítjuk, tetejé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű