Családireceptkönyv.hu

Tejfölös pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
20 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 teáskanál só
1 kanál cukor
1 dl meleg tej
2 dl tejföl
3 dkg élesztő

A tetejére:

1 tojás sárgája
kömény
reszelt sajt

Elkészítés:


Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatom.A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsolom, hozzáadom a tojás sárgáját a tejfölt és a már felfutott élesztőt.

A tésztát összedolgozom, és egy fél órát hagyom a tésztát pihenni. A fél óra leteltével a tésztát téglalap alakúra kinyújtom és háromba hajtom össze a tésztát.

Ezt még 2x megismétlem 20 perc elteltével.

Amikor a háromszori hajtás megtörtént a tésztát kinyújtom a tetejét késsel bevagdosom, közepes pogácsa szaggatóval kiszúrom a tetejét tojással lekenem és sajttal, kömény maggal megszórom 200 fokon szép pirosra megsütöm.

Könnyű tésztája van, nem morzsolódik.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Gougère - habkönnyű sajtfánk
Gougère - habkönnyű sajtfánk

A tejet a vajjal egy tálban felforraljuk. Ha a tej felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot, és a sóval, borssal elkevert lisztet hozzáadjuk. Gyors mozdulatokkal addig kavarjuk a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sonkás tekercs
Sonkás tekercs

A sonkaszeleteket félbevágom, így összesen 20 darabot kapok. 10 szeletet vékonyan megkenek mustárral, 10 szeletet pedig ecetes tormával. A felengedett tésztát lisztezett deszkán ol...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PUPUSAS
PUPUSAS

1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Indiai lángos
Indiai lángos

Bevallom, én ezeket a tésztákat mostanában géppel keverem ki, nem kézzel. Természetesen mindkét verzió megfelelő, a methódus ugyanaz. Egy tálba kimérjük a lisztet, beletesszük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk