50 dkg liszt + sikér összeszitálva
1 egész margarin elmorzsolva liszttel
1 egész tojás felverve
1 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt, füstölttel még finomabb
1 cs sütőpor
2 tk só
Összeállítani a tésztát.
Kb. 1 cm vastagra nyújtani
Tojással megkenni és vékonyra felcsíkozni. Megszórjuk sajttal vagy magokkal.
Betesszük a vajazott tepsibe, vagy szilikon lapra és ropogósra sütjük
Jó rá a reszelt sajt
mák
szezám
szotyi
lenmag
kömény
erős pistát kenés
fokhagymás kenés
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, kerekre nyújtjuk és 8 háromszögre vágjuk. Pizzakrémmel megkenjük és feltekerjük. Tojásfehérjével megkenjük és sajttal megszórjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk vigyázva, hogy ne dolgozzuk ki túlságosan a tésztát. Amint összeáll egy tálcán vagy sütőlapon másfél cm vastagságú, négyzet alakú lapot nyújtunk belőle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felfuttatott élesztővel, liszttel, cukorral, sóval, tojássárgájával, tejföllel és a zsírral jól kidagasztjuk a tésztát, majd 1 órát kelesztjük. A tepsiket kikenjük margarinnal,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztod a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezed, kinyújtod pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkened a fent...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes