70 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 teáskanál só
50 dkg margarin
12 evőkanál víz
2 evőkanál 20 %-os ecet
A tetejére:
tojás
reszelt trappista sajt
Egy dl langyos, cukros tejen az élesztőt felfuttatjuk. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, kacsazsírt, joghurtot, 2 egész tojást, 10 dkg reszelt sajtot, áttört túrót, kovászt, maj...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt és 2 dl langyos tejet. Dagasztó géppel a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a zsírral,élesztővel,tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Kinyújtjuk, kb. 4 mm-re,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,majd minden 2. darab közepét kisebb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajt egy részét összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Keleszteni nem kell, egyből formázzuk belőle a pereceket. Tetejüket tojásfehérjével lekenjük és sajttal megszórjuk, ezután menn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű