- 25 dkg reszelt sajt,
- 70 dkg finomliszt,
- 25 dkg margarin,
- 2 db tojás,
- 1 kk. szódabikarbóna,
- 2 dl tejföl,
- só ízlés szerint, kb. 1 kkanállal,
- 2 evőkanál étolaj,
Mindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni.
Közben meg kell fordítani a tallérsütőt. Háztartási felszerelés boltokban, illetve piacokon is kapható
Ügyelj a sütésnél amikor kezded, hogy forró legyen a sütő külömben beleragad!
Pici pihentetés után 0.5cm vékonyra nyújtani, kisebb pogi kiszúróval kiszaggatni. Eztán mint a linzernél, felénél kiszúrni a közepét, hogy lukas legyen. A "hulladékot" összegyúrni...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KönnyűÖsszegyúrom, szaggatom, sütőm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, lisztet, a főtt, áttört burgonyát és a reszelt sajtot összegyúrjuk. Kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 5-6 cm-es rudacskákra vágjuk. A tetejüket lekenjük 1 felvert tojássárgáj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni, 3-szor nyújtani & hajtogatni, darabolni, tepsibe rakni, lekenni, 10-12 perc alatt alsó-felső lángon megsütni. + pici tejföllel kikevert tojássárga a tetejére – ami...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű