menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtosrúd


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 tojás
1-2 evőkanál növényi vaj
7,5 evőkanál bambuszrostliszt
3 evőkanál útífű maghéj
fél csomag sütőpor
2 púpos evőkanál kecsketúró vagy vegakrém
5-10 dkg reszelt kecskesajt/mozarella
Mártogatóshoz:
1 doboz vegakrém
2 kanál light majonéz
2 kanál kecskesajtkrém
snidling, fokhagymapor, só, bors

Elkészítés:


A tojásokat felverjük majd minden hozzávalóval összedolgozzuk. Ha nem áll össze, túl ragacsos, akkor mehet még bele a száraz összetevőkből, hogy ki lehessen sütőpapíron nyújtani kb fél centi vastagra. Kicsit ragadósabb, de lehet vele dolgozni. Felcsíkozzuk a kívánt formára, akár lehet hosszabb, sajtosrúd szerű, vagy kisebb kocka forma, ahogy tetszik. A tetejét sajttal megszórjuk, majd 180 fokon pirosra sütjük.
A mártogatóshoz a hozzávalókat csak összekeverjük, és máris kész a sós nasi az esti filmnézéshez.

Sajtosrúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szalakális sajtos kocka.
Szalakális sajtos kocka.

. A lisztet összekeverem a szalakálival, hozzáadom a sót, a tojás sárgáját a tejfölt zsírt, margarint. Jól összedolgozom, közepesen kemény nem ragacsos tésztát kell kapjunk. Ha nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Francia sajtos rétes
Francia sajtos rétes

A leveles tésztát hagyjuk kiolvadni, majd lisztezett munkalapon nyújtsuk ki 2-3 mm vastagságúra. Keresztben vágjuk ketté. A túrót keverjük össze sóval, borssal, felaprózott lila...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Hajtogatott kolbászos pogácsa
Pogácsa - Hajtogatott kolbászos pogácsa

1. A lisztben elkeverjük a sót, a borsot és a köményt. 2. Fél dl langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt. 3. A lisztbe beleöntjük az élesztős tejet, felfuttatjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa

A lisztet a sóval elkeverem, langyos, kissé sós, cukros tejben meleg helyen felfuttatom az élsztőt. A lisztet elmorzsolom a zsírral, hozzáöntöm a fehérbort, a tejföllel elkever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk