Családireceptkönyv.hu

Sajtosrúd


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 tojás
1-2 evőkanál növényi vaj
7,5 evőkanál bambuszrostliszt
3 evőkanál útífű maghéj
fél csomag sütőpor
2 púpos evőkanál kecsketúró vagy vegakrém
5-10 dkg reszelt kecskesajt/mozarella
Mártogatóshoz:
1 doboz vegakrém
2 kanál light majonéz
2 kanál kecskesajtkrém
snidling, fokhagymapor, só, bors

Elkészítés:


A tojásokat felverjük majd minden hozzávalóval összedolgozzuk. Ha nem áll össze, túl ragacsos, akkor mehet még bele a száraz összetevőkből, hogy ki lehessen sütőpapíron nyújtani kb fél centi vastagra. Kicsit ragadósabb, de lehet vele dolgozni. Felcsíkozzuk a kívánt formára, akár lehet hosszabb, sajtosrúd szerű, vagy kisebb kocka forma, ahogy tetszik. A tetejét sajttal megszórjuk, majd 180 fokon pirosra sütjük.
A mártogatóshoz a hozzávalókat csak összekeverjük, és máris kész a sós nasi az esti filmnézéshez.

Sajtosrúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
JOGHURTOS SÓSRUDACSKÁK – OMLÓSABBAT MÉG NEM SÜTÖTTEM
JOGHURTOS SÓSRUDACSKÁK – OMLÓSABBAT MÉG NEM SÜTÖTTEM

A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk. A joghurtot is ráöntjük és meggyúrjuk a tésztát. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos tallér
Sajtos tallér

A margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül a lereszelt sajt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Sós rudacskák
Sós rudacskák

A tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (5-10 perc). A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Tejfölös pogácsa
Pogácsa - Tejfölös pogácsa

1. Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk, és a lisztet a rámával elmorzsoljuk. 2. Hozzáadjuk az élesztőt és a többi alapanyagot. 3. Gyenge keménységű tésztát kap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk