60 dkg liszt, 2 db tojás, 40 dkg sajt, 30 dkg vaj, 6 ek tejföl, 6 dkg élesztő, 1 dl tej, só.
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Morzsoljuk a vajat a lisztbe, öntsük hozzá az élesztős tejet, majd adjuk hozzá a tejfölt, az egyik tojást, 10 dkg reszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk meg.
Letakarva 1/2 órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán 2-3 cm vastagságúra kinyújtjuk. Tetejüket megkenjük tojással, majd elosztjuk rajta a maradék reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot a vajjal egy tálban. Adjunk hozzá egy kis tejet, és szórjuk bele a parmezánt is. Robotgép tésztakeverőjével (vagy kézzel) gy...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Nehéz1. A sajton kívül a hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. 2. Ezután lisztezett felületre borítjuk, vastag ujjnyira nyújtjuk a tésztát, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót nyomd át egy szitán, hogy krémes állagú legyen, és ne legyenek benne nagyobb darabok, majd keverd össze a fűszerekkel. 2. Egy közepes, nem tapadós felületű tepsit mel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes