60 dkg liszt, 2 db tojás, 40 dkg sajt, 30 dkg vaj, 6 ek tejföl, 6 dkg élesztő, 1 dl tej, só.
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Morzsoljuk a vajat a lisztbe, öntsük hozzá az élesztős tejet, majd adjuk hozzá a tejfölt, az egyik tojást, 10 dkg reszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk meg.
Letakarva 1/2 órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán 2-3 cm vastagságúra kinyújtjuk. Tetejüket megkenjük tojással, majd elosztjuk rajta a maradék reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
1. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzákeverjük a tejet, a cukorral elkevert élesztőt, a tejfölt és összegyúrjuk. 2. Jól kidolgozzuk és kisujjnyi vastagságúra elnyújtjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt felfuttatjuk 2 dl tejben, majd hozzákeverjük az egy kg liszthez. A 2 dl olajjal és a maradék tejjel, a sóval, a cukorral simára dolgozzuk, majd hagyjuk megkelni a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk, legalább 10 órát a hűtőben pihentetjük, majd ha kivesszük, újra jó alaposan átgyúrjuk, és kinyújtjuk kb. 1 cm magasságúra. Kisebb pogácsaszagga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 deci langyos tejben , kevés cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet az olajat , a sót és cukrot meglangyosítjuk . Tálba öntjük a lisztet , közepébe mélyedést készítün...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű