125 gramm Nutri-free Mix per Pane liszt
125 gramm Schär Mix B liszt
250 gramm margarin (én Ligát használtam)
250 gramm laktózmentes túró
1 tojás
1 tk só
Tetejére kenéshez: 1 felvert tojás
Szóráshoz: laktózmentes trappista sajt
A tészta hozzávalóit egy tálba mértem, kézzel összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével a tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam, párszor átgyúrtam, majd kb. fél centi vastagra, téglalap alakúra nyújtottam, tetejét pedig felvert tojással lekentem. Derelyevágóval felcsíkoztam, megszórtam reszelt sajttal és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam...
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép aranybarnára sütöttem..
A hozzávalók felhasználásával tésztát gyúrunk tej vagy 2 dl tejföl hozzáadásával.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény tésztává, amit f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sót , a Rámát és a túrót összegyúrjuk. Ezt a tésztát nylon zacskóba tesszük és min. egy órára a hűtőbe rakjuk pihentetni. Lisztes deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, majd egynemű tésztává gyúrjuk a vízzel és 4 evőkanál olívaolajjal. Szükség esetén – liszt függő – tehetünk még hozzá vizet, de csak apránk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes