Családireceptkönyv.hu

Fincsi sós perec


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


0,5 kg liszt
2,5 dl víz
fél élesztő
1 ek cukor
1 ek só
12,5 dkg vaj

szmötyihez:
1,5 ek só
3ek liszt
kicsi víz

Elkészítés:


Mindent összegyúrni, majd kisodorni, és perecformákat csinálni.

A szmötyit akkor kell rácsorgatni, ha már sül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Mákos szezámmagos sós rúd
Mákos szezámmagos sós rúd

A lisztet tálba borítjuk. Beletesszük a sütőport, sót, cukrot. Összekeverjük, közepébe fészket készítünk. Ide kerülnek a nedves hozzávalók: a bor, az étolaj, a tojás sárgája. Kemé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós sajtos pogácsa
Túrós sajtos pogácsa

A túrót, a sót és a hideg vajat egy tálban gyúrjuk össze. Lehetőség szerint használjunk gyúrógépet vagy a kézi habverő gépet, spirálos gyúrókarral. Amint csomómentes, gyúrjuk továb...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Krumplis olívabogyós pogácsa
Krumplis olívabogyós pogácsa

20-25 darab 25 dkg liszt 1 ek szárított élesztőpor 2 szem krumpli 12,5 dkg vaj 2 tojás sárgája 1 dl tejföl só 6 dkg fekete olívabogyó 4 ág friss rozmaring fél ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Réteges joghurtos-sajtos pogácsa
Réteges joghurtos-sajtos pogácsa

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk - ez kb. 10 perc. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk