0,5 kg liszt
2,5 dl víz
fél élesztő
1 ek cukor
1 ek só
12,5 dkg vaj
szmötyihez:
1,5 ek só
3ek liszt
kicsi víz
Mindent összegyúrni, majd kisodorni, és perecformákat csinálni.
A szmötyit akkor kell rácsorgatni, ha már sül.
A lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, és végül a sajttal és a tojások sárgájával egyneművé gyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd a hűtőbe te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszemorzsolom a lisztet a margarinnal majd hozzáadom a többi hozzávalót. Kinyújtom de nem szabad vékonyra nyújtani. Megkenem tojássárgájával,megszórom reszelt sattal és rudakra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt cukorral elkevert langyos tejben felfuttatom. A többi hozzávalókkal a sajt kivételével egy közepesen lágy, puha kelt tésztát készítek, kelesztőtálba teszem és fél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy fél bögre tejet meglangyosítunk, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk vele az élesztőt. 2. Egy nagyobb tálba belemérjük a lisztet és a sót, ezután hozzáadjuk az élesztős...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű