menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dk vaj
20 dk rokfort
20 dk liszt
dió
cayanne bors

Elkészítés:


a vajat a sajttal aprítógépben összekeverni, majd hozzágyúrni a liszttel elkevert durvára vágott diót. Henger formára gyúrva min 30 percre a hűtőbe tenni. Ezután kb 1 cm-es korongokat szeletelni, sütőpapirral bélelt tepsiben 22 perc alatt világos barnára sütni.

Trükkök, tippek, praktikák:


más, aromás, érett sajtal is kitűnő!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Medvehagymás - sonkás koszorú
Medvehagymás - sonkás koszorú

Kéz alá készítünk mindent. A langyos tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk 3 kanálnyi liszttel. Meleg helyen felfuttatjuk. Közben a medvehagymát csíkokra,...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sonkás sajtos hagymás rétes
Sonkás sajtos hagymás rétes

A hagymát apróra vágjuk. A réteslapokat egymásra tesszük, közben egy ecsettel minden réteget (a tetejét is) megkenünk olajjal. A reszelt sajtot elkeverjük a felvert tojásokkal, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sós rúd
Sós rúd

A leveles tésztát kisodorjuk. Az egész tojást felverjük, majd felkeverjük. A leveles tésztát bekenjük a felvert tojással, majd jól megsózzuk. Ezután vékonyan megszórjuk reszelt...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
ÉnPogácsa Vajas Pogácsa
ÉnPogácsa Vajas Pogácsa

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Eközben a lisztben elmorzsoljuk a zsiradékokat. A lisztes zsiradékhoz hozzáadjuk a tojásokat a tejfölt és a sót, majd a felfuttat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk