10 dk vaj
20 dk rokfort
20 dk liszt
dió
cayanne bors
a vajat a sajttal aprítógépben összekeverni, majd hozzágyúrni a liszttel elkevert durvára vágott diót. Henger formára gyúrva min 30 percre a hűtőbe tenni. Ezután kb 1 cm-es korongokat szeletelni, sütőpapirral bélelt tepsiben 22 perc alatt világos barnára sütni.
más, aromás, érett sajtal is kitűnő!
Kéz alá készítünk mindent. A langyos tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk 3 kanálnyi liszttel. Meleg helyen felfuttatjuk. Közben a medvehagymát csíkokra,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágjuk. A réteslapokat egymásra tesszük, közben egy ecsettel minden réteget (a tetejét is) megkenünk olajjal. A reszelt sajtot elkeverjük a felvert tojásokkal, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA leveles tésztát kisodorjuk. Az egész tojást felverjük, majd felkeverjük. A leveles tésztát bekenjük a felvert tojással, majd jól megsózzuk. Ezután vékonyan megszórjuk reszelt...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Eközben a lisztben elmorzsoljuk a zsiradékokat. A lisztes zsiradékhoz hozzáadjuk a tojásokat a tejfölt és a sót, majd a felfuttat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű