10 dk vaj
20 dk rokfort
20 dk liszt
dió
cayanne bors
a vajat a sajttal aprítógépben összekeverni, majd hozzágyúrni a liszttel elkevert durvára vágott diót. Henger formára gyúrva min 30 percre a hűtőbe tenni. Ezután kb 1 cm-es korongokat szeletelni, sütőpapirral bélelt tepsiben 22 perc alatt világos barnára sütni.
más, aromás, érett sajtal is kitűnő!
Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk,háromszor 20 percenként hajtogatjuk. Ujjnyi vastagra kisodorjuk,bevagdossuk,fél felvert tojáss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát lereszeljük, sóval összedörzsöljük, és két-három órán át állni hagyjuk. A lisztet tojással, zsírral, sóval összemorzsoljuk, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy gyúrható...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A vajat összemorzsoljuk a liszttel és sóval. Hozzáadjuk a sütőtökpürét és az élesztős tejet. Összedolgozzuk egy közepesen lágy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és a zsíron pár perc alatt megdinszteljük, ezután félretesszük hűlni. A burgonyapürét 1 dl meleg vízzel, a sóval és a tejföllel simá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű