Hozzávalók
40 deka liszt,
30 reszelt sajt,
20 deka vaj,
4 tojássárgája,
40 deka lisztből 20 deka reszelt sajttal, 20 deka vajjal, 4 tojássárgájával, csipet sóval tésztát dolgozunk ki. Negyed kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, nagyobbfajta pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejüket megkenjük tojással és mindegyikre ráteszünk egy négyszögletes darabka sajtot. Jó meleg sütőben megsütjük.
Felfuttatjuk az élesztőt. Közben minden hozzávalót összemorzsolunk a liszttel. Az élesztő hozzáadása után,összegyúrjuk és a tésztát simára dolgozzuk.Duplájára kelesztjük,majd kisod...
Elkészítési idő: kb 3 óra Nehézség: NehézEgy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hideg vajat összemorzsoljuk a liszttel, a sóval, az ecettel és a vízzel. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, hajtogatjuk, majd hideg helyen pihentetjük. Ezt még kétszer megi...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA Ramát olvasszuk fel, a legegyszerűbb mikrohullámú sütőben. A liszt köré rakjuk a tehéntúrót, a tejfelt, valamint az egész tojást. A lisztre morzsáljuk az élesztőt, adjuk hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű