60 dkg liszt
44 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 egész tojás
2 tk só
5 dkg élesztő
pici cukor
szórás:15 dkg reszelt sajt
kenés:1 tojás
A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést képzünk benne, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a tojásokat. Alaposan összegyúrjuk, hogy ne ragadjon a deszkához, ha kell, kevés liszttel megszórjuk a gyúródeszkát.
Vékonyra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Nyújtófával még egyszer sodrunk egyet-kettőt rajta, hogy a reszelt sajtot kissé belenyomjuk a tésztába. Vékony, hosszú csíkokra vágjuk (legkönnyebb pizza vágóval), és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
-A lisztet átszitáljuk. Hozzá adjuk a sót és a margarint, jól összemorzsoljuk. -A reszelt sajtból 15 dekányit a fentiekhez morzsolunk. -Egy pohárba kimérjük a vizet és az ecetet,...
Elkészítési idő: 15+45 perc Nehézség: KönnyűA liszteket elkevertem a sóval és a fűszerekkel, majd beletettem a zsírt és jól eldolgoztam. Hozzátettem a tojást is, majd a pici cukros tejben felfuttatott élesztő következett. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejből, cukorból, élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk, és pohár segítségé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Ráma és a só kivételével a hozzávalókból rugalmas kelt tésztát készítünk. (Só nem kell bele) A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. 2 tányér nagyságú kerek lapot nyújtunk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű