Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

417. Sósrúd 1.


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
44 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 egész tojás
2 tk só
5 dkg élesztő
pici cukor

szórás:15 dkg reszelt sajt

kenés:1 tojás

Elkészítés:


A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést képzünk benne, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a tojásokat. Alaposan összegyúrjuk, hogy ne ragadjon a deszkához, ha kell, kevés liszttel megszórjuk a gyúródeszkát.
Vékonyra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Nyújtófával még egyszer sodrunk egyet-kettőt rajta, hogy a reszelt sajtot kissé belenyomjuk a tésztába. Vékony, hosszú csíkokra vágjuk (legkönnyebb pizza vágóval), és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

417. Sósrúd 1.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Joghurtos tökmagos pogácsa
Joghurtos tökmagos pogácsa

1. A tésztához egy tálba tesszük a lisztet. 2. Hozzáadjuk a tojást, vajat, zsírt, apróra darált tökmagot, joghurtot és ízlés szerint sót. 3. A langyos, cukros tejbe felfuttat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos roló
Sajtos roló

1. A vajas részhez a vajba dolgozzuk a lisztet,tégla formát alakítunk belőle,majd sütőpapírba csomagolva hűtőbe tesszük 30 percre. 2. Míg ez hűl,elkészítjük a tésztát. A tojásokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Update sajtos pogácsa
Update sajtos pogácsa

A tejet a vajjal és a sóval feltesszük főni, mikor már felforrt mehet bele a liszt. Ez gyorsan besűrűsödik ezért a tűzről levéve kell tovább kevergetni ha lehet a robotgép dagasztó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bordói sósrudacskák
Bordói sósrudacskák

A lisztet elkevertem a sütőporral, majd gyúródeszkára szitáltam. Hozzáadtam a sót és a zsírt, elmorzsoltam. Belekerült a tojássárgája és a tej, amikkel egynemű tésztává dolgoztam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk