1 kg főtt krumpli
20 dkg vaj
liszt amennyit felvesz
só
bors
Krumplit sós vízbe főzni,leszűrni,összetörni.
Hozzá a vaj,liszt. Gombócot formálni,kicsit ellapítani.
230 fokon pirosra sütni.
Lereszeljük a sajtot. Az összes hozzávalóval összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 20 percre a hűtőbe tesszük. Enyhén lisztezett felületen kb fél cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt morzsold langyos, cukros tejbe, és várj körülbelül 10 percig, amíg felfut. Ha jól megnő a térfogata, keverd az átszitált liszthez. Tedd hozzá a vajat, a tojássárgáját,...
Elkészítési idő: 45+20 perc Nehézség: KönnyűA cukros langyos tejbe morzsolt élesztőt fölfuttatjuk. Az összes hozzávalót összegyúrjuk egy nagy tálban. Addig gyúrjuk, amíg egynemű nem lesz a tészta. A tésztát lazán letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy pici cukorral, egy kis tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a zsiradékot, a sót, a tojást, a kefirt, és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, majd félr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű