1 kg főtt krumpli
20 dkg vaj
liszt amennyit felvesz
só
bors
Krumplit sós vízbe főzni,leszűrni,összetörni.
Hozzá a vaj,liszt. Gombócot formálni,kicsit ellapítani.
230 fokon pirosra sütni.
A hozzávalókat összegyúrjuk majd alaposan megdagasztjuk. Éjszakára hűtőbe rakjuk pihenni. Reggel 5cm vastagságúra nyújtjuk,majd formázzuk és 180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos víz kivételével a hozzávalókat jól összedolgozzuk,majd apránként adagolva hozzá a vizet sima tésztát készítünk. 2-3 órát pihentetjük, (de akár egy éjszakára is lehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután enyhén lisztezett felületen, kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtunk. Viz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű