1 kg főtt krumpli
20 dkg vaj
liszt amennyit felvesz
só
bors
Krumplit sós vízbe főzni,leszűrni,összetörni.
Hozzá a vaj,liszt. Gombócot formálni,kicsit ellapítani.
230 fokon pirosra sütni.
Először összekeverjük a száraz anyagokat, azaz a lisztet, sót és az sütőport, majd egy aprítógépben a hideg, felkockázott vaj felével összevegyítjük, majd megszórjuk juhsajttal és...
Elkészítési idő:A száraz anyagokat keverjük össze, majd adjuk hozzá az előre egyneművé dolgozott nedves hozzávalókhoz. 5 percig hagyjuk pihenni. Ezután nyújtsuk ki bambuszrostliszttel megszórt...
Elkészítési idő:A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. Hozzáreszeljük a hideg vajat, ráöntjük a hideg tejszínt, hozzáütjük a tojássárgákat. Gyorsan összedolgozzuk, téglalap al...
Elkészítési idő: 45 percA 1/2 dl tejbe belemorzsolom az élesztőt, teszek bele 1 kk cukrot és feéfuttatom. A lisztbe belekeverem a sót, borsot, fokhagymaport, chili port és összemorzsolom a margarinnal. Ha...
Elkészítési idő: