20 dkg Yungas nyújtható sós lisztkeverék
10 dkg folyékony kókuszolaj
5 dkg víz
fél teáskanál só (elhagyható)
A keksz valamennyi hozzávalóját összekeverjük. Két sütőpapír közé téve a masszát 30 x 25 centis téglalappá nyújtjuk. A felső papírt eltávolítjuk. A másik sütőpapíron tetszőleges alakúra vágjuk a kekszeket (pizzavágóval vagy éles késsel), majd a papírral együtt sütőpapíros lemezre húzzuk (a tésztadarabokat nem kell szétszedni vagy széjjelebb csúsztatni egymástól). 175 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, végül a vágások mentén széttördeljük a kekszeket.
A keksz elkészíthető úgy is, ha nem számít, hogy van-e benne tojás, hogy a kókuszolaj felét elhagyjuk és helyette 1 tojást keverünk a masszába. Ez most a legegyszerűbb változata a keksznek, de készülhet úgy is, hogy a nyújtás végén megszórjuk magokkal (szezámmag, szotyi, tökmag, lenmag stb.) és még egyszer áthengergetjük rajta a sodrófát mielőtt szeletelnénk. Vagy készülhet úgy is, hogy fűszerekkel bolondítjuk meg például teáskanálnyi házi mediterrán fűszerkeverékkel , vagy teáskanálnyi házi provencei fűszerkeverékkel. Ezeknél a fűszerkeverékeknél viszont vigyázzunk arra, hogy sót már ne rakjunk a tésztába.
1. A burgonyát sós vízben megfőzzük és puhára törjük. 2. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3. Összedolgozzuk és tejjel kellő lágyságúra puhítjuk. 4. Pihentetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőkészületi fázis: A gépsonkát vágd apró kockákra, a sajtot pedig reszeld le. A tojásokat keverd össze a tejföllel, hogy homogén masszát kapj, majd adj hozzá ízlés szerint sót....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. A burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A lisztet egy nagyobb keverőtálba öntjük, megsózzuk, és elm...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés : A túrót és a szoba hőmérsékletű puha vajat a tojások sárgájával és a sóval egy tálban jól összedolgozzuk. Az élesztőt egy kevés cukros tejben felfuttatjuk és ezt is h...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes