20 dkg Yungas nyújtható sós lisztkeverék
10 dkg folyékony kókuszolaj
5 dkg víz
fél teáskanál só (elhagyható)
A keksz valamennyi hozzávalóját összekeverjük. Két sütőpapír közé téve a masszát 30 x 25 centis téglalappá nyújtjuk. A felső papírt eltávolítjuk. A másik sütőpapíron tetszőleges alakúra vágjuk a kekszeket (pizzavágóval vagy éles késsel), majd a papírral együtt sütőpapíros lemezre húzzuk (a tésztadarabokat nem kell szétszedni vagy széjjelebb csúsztatni egymástól). 175 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, végül a vágások mentén széttördeljük a kekszeket.
A keksz elkészíthető úgy is, ha nem számít, hogy van-e benne tojás, hogy a kókuszolaj felét elhagyjuk és helyette 1 tojást keverünk a masszába. Ez most a legegyszerűbb változata a keksznek, de készülhet úgy is, hogy a nyújtás végén megszórjuk magokkal (szezámmag, szotyi, tökmag, lenmag stb.) és még egyszer áthengergetjük rajta a sodrófát mielőtt szeletelnénk. Vagy készülhet úgy is, hogy fűszerekkel bolondítjuk meg például teáskanálnyi házi mediterrán fűszerkeverékkel , vagy teáskanálnyi házi provencei fűszerkeverékkel. Ezeknél a fűszerkeverékeknél viszont vigyázzunk arra, hogy sót már ne rakjunk a tésztába.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk és összegyúrjuk majd 30-40 percet hűtőbe tesszük pihenni. Amíg pihen a tészta addig a medvehagymát késsel apróra vágjuk egy...
Elkészítési idő: 1óraA hozzávalókat meg gyúrom este, bele rakom nagy tálba amit letakarok folpakkal és hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap a pogi téstát elosztom 3 fele, átgyúrom s hagyom kb. 20 perci...
Elkészítési idő:összegyúrni, kiszaggatni, tetejére sajt v. bármi.
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrjuk és 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Tetejét lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal. Derelyevágóval 6 cm hosszú és 1 cm széles csíkokra vágjuk. S...
Elkészítési idő: