70 dkg liszből kalácsot dagasztunk Megkelesztjük duplájára.
töltelék.
20 dkg sonka, 20 dk parizer nagy lyuku reszelőn lereszelve 20 dkg reszelt sajt 5-6 uborka tejföj, só, bors. A tésztát elnyujtjuk fé cm re, majd kis kockákra vágjuk, a közepébe tölteléket teszünk és a két átlós sarkát összefogva papucsot alakitunk. Tojással megkenve kisit kelesztjük, majd sütjük.
Kavarjuk össze külön edényben a folyékony és a száraz összetevőket. Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük 5 percig. Ezután gyúrjuk át a tésztát lisztes felületen, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba tesszük és összedolgozzuk a vajjal, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Hozzáadjuk a hagymát, a fűszereket, a mustárt és a tejet, majd összegyúrjuk. Ezt követ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összedolgozzuk a hozzávalókat: a sovány túrót, a vajat, a lisztet és egy mokkáskanál sót. Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pár órára (vagy akár egész éjszakára) p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a nedves hozzávalókat , majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat . A fetát a legvégén keverük csak bele . Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 percig süssük .
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű