70 dkg liszből kalácsot dagasztunk Megkelesztjük duplájára.
töltelék.
20 dkg sonka, 20 dk parizer nagy lyuku reszelőn lereszelve 20 dkg reszelt sajt 5-6 uborka tejföj, só, bors. A tésztát elnyujtjuk fé cm re, majd kis kockákra vágjuk, a közepébe tölteléket teszünk és a két átlós sarkát összefogva papucsot alakitunk. Tojással megkenve kisit kelesztjük, majd sütjük.
Az alapanyagokat összegyúrom és a felfuttatott élesztővel lágyabb kelttésztát készítek.Hagyom a duplájára kelni.Lisztezett deszkára borítom,kettévágom.Letakarom és megcsinálom a kr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÉlesztő fut.,liszt,só,cukor,olaj,víz dagaszt. 1 óra kel,átgyúr,2 felé oszt .40 cm-es hengert formálni,a hengert 2 cm darabokra vágni. 1 cm vastag ,30 cm hosszúra, perecet formálni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztok majd kelesztőtálban duplájára kelesztem.Jól formázható rugalmas kicsit lágyabb tészta legyen.Ha a tej nem elég akkor kicsivel pótolni...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesAlapanyagokat összegyúrni, másfél órát pihentetni. Közben háromszor hajtogatni. Kinyújtani, tetejét tojássárgájával bekenni, kiszaggatni.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű