Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Túrós ropogós/Limara


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 25 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt,
- 2 tk. só,
- 15 dkg hideg vaj,
- 1 tk. száraz élesztő,
- 20 dkg házi túró,
- 1 tojás sárgája,
Tetejére:
- 1 tojás fehérje,
- 10-15 dkg reszelt sajt,

Elkészítés:


A lisztet tálba szitáljuk, elvegyítjük a sóval és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk az apró kockára vágott hideg vajjal. Rászórjuk az élesztőport és elkeverjük.
Hozzáadjuk a túrót és a tojás sárgáját. Gyors mozdulatokkal összeállítjuk a linzer állagú tésztát.
Betehetjük néhány órára a hűtőbe, vagy akár egy egész napra, de süthetjük azonnal is.
A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, lekenjük a kissé felvert tojás fehérjével, megszórjuk a reszelt sajttal, majd fél cm széles csíkokra daraboljuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és 220 fokos sütőben 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Túrós ropogós/Limara

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Köménymagos borkorcsolya
Köménymagos borkorcsolya

Tésztát gyúrunk az összetevőkből. Legalább fél órát hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk. Tetejét megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal/köménymaggal. Felvágjuk, majd te...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szakállas pogácsa (Gábor a pék)
Szakállas pogácsa (Gábor a pék)

1. A tésztaképző zsiradék és a liszt erlmorzsolása 2. Tészta dagasztása az összes többi tésztaképző alapanyag hozzáadásával 3. Tésztaérés: 30 perc 4. A tészta kb. 4mm vastagságú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Töpörtyüs pogácsa
Töpörtyüs pogácsa

A langyos tejbe elkeverjük a cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt, és felfuttatjuk. A liszthez hozzátesszük a sót és a borsot, majd a zsírt, a darált töpörtyűt, a tejfölt, a toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrom, egy éjszakára hűtőbe teszem, (mélyhűtőben tartható), Kinyújtás után reszelt sajttal megszórom, előmelegített sütőben megsütöm. Lehet a tet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk