4 bögre liszt, 25 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 1 csapott ek só, 1 kicsi poharas tejföl (esetleg még egy pici), 1 kocka élesztő.
Egy tálban a lisztet, a sót és a margarint összemorzsoljuk. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt és rámorzsoljuk az élesztőt is.
A tésztát ezután összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük legalább 5-6 órát. A dédi szerint este érdemes begyúrni és reggelire sütni.
Ha a tészta megpihent, lisztezett felületen még egyszer átgyúrjuk, majd kb 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
Vékonyan berácsozzuk a tetejét, felvert tojással megkenjük és apróra szaggatjuk .
Sütőpapírral bélelt tepsiben, arany színűre sütjük őket 180-200 C fokon.
Sajtot is szórhatunk a tetejére még pluszban, de anélkül is isteni.
Kívül ropogós, belül puha.....
A szezámmaggal, sóval vegyített liszttel elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajat, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejet, a mustárt, majd jól összegyúrjuk. Kb. 15cm hosszú hen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, a sót és a tojásokat. A tojásokat felverve keverem bele (teszek félre belőle a pogácsák tetejének a kenésére). A margarint és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölben simára keverjük az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót és a reszelt sajtot, elmorzsolunk benne először csak 20 dkg vajat, majd összegyúrjuk az élesztős tejföllel. Nem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, 10 perc alatt felfuttatjuk. 2. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olvasztott margarint, tejet, a felfuttatott élesztőt, ízlés...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz