4 bögre liszt, 25 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 1 csapott ek só, 1 kicsi poharas tejföl (esetleg még egy pici), 1 kocka élesztő.
Egy tálban a lisztet, a sót és a margarint összemorzsoljuk. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt és rámorzsoljuk az élesztőt is.
A tésztát ezután összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük legalább 5-6 órát. A dédi szerint este érdemes begyúrni és reggelire sütni.
Ha a tészta megpihent, lisztezett felületen még egyszer átgyúrjuk, majd kb 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
Vékonyan berácsozzuk a tetejét, felvert tojással megkenjük és apróra szaggatjuk .
Sütőpapírral bélelt tepsiben, arany színűre sütjük őket 180-200 C fokon.
Sajtot is szórhatunk a tetejére még pluszban, de anélkül is isteni.
Kívül ropogós, belül puha.....
A sajtot lereszelve összekeverjük a többi hozzávalóval. A sajtot meg kell kóstolni előtte, ha kellően sós, akkor ne sózzuk meg a keveréket! Lapított golyószerűre formázzuk és ú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra és olyan szélesre, mint a bacon hossza. Sorjában ráfektetjük a baconcsíkokat, majd a szalonnák mentén csíkokra vágjuk. Megszórjuk kis sóv...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA krumplit apró kockákra vágjuk,megfőzzük,és kevés tejjel pépesre keverjük. A lisztet,sót,cukrot összekeverjük,belemorzsoljuk az élesztőt,hozzáadjuk a krumplit,a lereszelt sajtot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 7 dkg élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. (kb. a tej felében) A maradék tejhez hozzáadjuk a 2 dl olajat a sót és langyosra melegítjük. Kis adagonként hozzáadjuk a liszthez és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű