4 bögre liszt, 25 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 1 csapott ek só, 1 kicsi poharas tejföl (esetleg még egy pici), 1 kocka élesztő.
Egy tálban a lisztet, a sót és a margarint összemorzsoljuk. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt és rámorzsoljuk az élesztőt is.
A tésztát ezután összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük legalább 5-6 órát. A dédi szerint este érdemes begyúrni és reggelire sütni.
Ha a tészta megpihent, lisztezett felületen még egyszer átgyúrjuk, majd kb 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
Vékonyan berácsozzuk a tetejét, felvert tojással megkenjük és apróra szaggatjuk .
Sütőpapírral bélelt tepsiben, arany színűre sütjük őket 180-200 C fokon.
Sajtot is szórhatunk a tetejére még pluszban, de anélkül is isteni.
Kívül ropogós, belül puha.....
Den Backofen auf 175 Grad Umluft vorheizen. Die getrockneten Tomaten in kleine Stücke schneiden. Alle Zutaten in eine große Schüssel geben und solange rühren, bis sich alles gl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Míg kel, egy tálba öntjük a lisztet és a sót. A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Beletesszük a tojást, a tejf...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk, tartva a téglalapformát. Beleteszünk 4 db virslit a tészta felébe (egymás mellé 2-2), nem baj, ha kicsit kilóg a virsli. A virslik a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFelfutott a cukros vízben is, pedig ezidáig csak tejben futtattam. Minden hozzávalót a ropotgépbe tettem, tésztává gyúrtam, majd meleg helyen egy órát kelesztettem a tésztát. Nagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes