60 dkg liszt
1 sütőpor
1 kiskanál só
2 dl tejföl
Továbbá:
1 csomag szárított élesztő
2 dl tej a felfuttatáshoz
1 kk cukor
1 tojás a kenéshez
köménymag
Az élesztőt langyos, cukros tejben futtassuk fel.
Gyúrjuk egybe az összes hozzávalót, majd nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra a tésztát, amelyet kerekre formálunk.
Ezt háromszögekre szabjuk. Míg a sütő bemelegszik 180 C-ra, addig pihennek a kiflik.
Megkenjük a tetejüket tojással, megszórjuk szezámmal, köménymaggal és 20-25 percig sütjük.
Ötlet:
Töltelékkel is lehet, rakhatunk bele szalámit, virslit vagy sajtot, esetleg füstölt szalonnát.
A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozzuk. Hideg helyen p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a lisztet összemorzsoljuk, majd összedolgozzuk a tojásokkal, a tejföllel és a sóval. Kétujjnyira kinyújtjuk, bevagdossuk, majd kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Előmeleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit fagyos zsírral vastagon kikenjük, és hűtőszekrénybe tesszük. A szalonnát felkockázzuk, épp hogy üvegesre sütjük. A lisztet, kefirt, tojást, sót, egy deci szódavizet tál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLehet a lisztből kicsit kelleni fog még bele, egy puha tésztát kell kapjunk, mikor kinyújtodtad, másfél centire kell nyújtani vagy ahogy szeretnéd 🙂 pohárral is ki lehet szaggatni,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű