60 dkg liszt
1 sütőpor
1 kiskanál só
2 dl tejföl
Továbbá:
1 csomag szárított élesztő
2 dl tej a felfuttatáshoz
1 kk cukor
1 tojás a kenéshez
köménymag
Az élesztőt langyos, cukros tejben futtassuk fel.
Gyúrjuk egybe az összes hozzávalót, majd nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra a tésztát, amelyet kerekre formálunk.
Ezt háromszögekre szabjuk. Míg a sütő bemelegszik 180 C-ra, addig pihennek a kiflik.
Megkenjük a tetejüket tojással, megszórjuk szezámmal, köménymaggal és 20-25 percig sütjük.
Ötlet:
Töltelékkel is lehet, rakhatunk bele szalámit, virslit vagy sajtot, esetleg füstölt szalonnát.
Összegyúrni, nem kell keleszteni. Kinyújtani , bekenni tojással , megszórni sajttal , lehet vágni ! ennyi az egész Én a ráma helyett teljes egészében házi disznó zsírt használok.
Elkészítési idő:16 kis tégla alakúra vágott sajt szeletelt kolbászkarikák vagy sonka, pirított bacon, hagyma stb. Az élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverjük, majd annyi lisztte...
Elkészítési idő:Az élesztőt morzsoljuk egy kisebb lábosba. A vizet melegítsük langyosra, keverjük el benne a cukrot és öntsük rá az élesztőre. Letakarva hagyjuk felfutni. A lisztet vegyítsük össze...
Elkészítési idő:A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót, a paprikát és a sütőport. Hozzáadjuk a tojásokat, a szoba hőmérsékletű margarint, a tejfölt és belereszeljük a sajtot. Al...
Elkészítési idő: