25 dkg túró
2 dl tejföl
1 tojás (+még a tetejének megkenéséhez)
1 dl tej
1 kocka ( 5dkg ) élesztő
60 dkg liszt
30 dkg vaj
3 kiskanál só
5 vékony szelet bacon
0,5 dl olaj
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk,
hogy habos legyen a teteje.
Amíg az élesztő fut, addig a túrót összekeverjük a vajjal
(amit jó ha egy kicsit megmelegítünk, hogy ne legyen darabos),
a tojással, a tejföllel, a sóval és az élesztős tejjel.
Az így kapott keverékhez hozzáadjuk a lisztet, és sima,
lágy tésztát gyúrunk. Nem kell túl sokági gyúrni!
Körülbelül 20 percig kelesztem, majd kinyújtom jól
belisztezett deszkán vagy asztalon, a szalonnát kis
kockákra vágom fel, és az olajban megsütöm, majd a
kinyújtott tésztán elegyengetem, és feltekerem rétes
szerűen a tésztát, és még egy kicsit gyúrok rajta.
kinyújtom körülbelül 1,5 centi vastagra, bekockázom a tetejét és kis kávés
pohárral vagy normál méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom,
tepsibe helyezem őket és tojással megkenem.
Előmelegített 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm őket.
Hozzávalókból egynemű tésztát gyúrunk, majd pihentetjük egy 30 percet. Utána kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra és kiszaggatjuk újabb 30 percet kelesztjük langyos helyen majd megkenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót, a paprikát és a sütőport. Hozzáadjuk a tojásokat, a szoba hőmérsékletű margarint, a tejfölt és belereszeljük a sajtot. Al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűbbi hozzávalóval, ha nem állna össze, pici tejet adhatunk hozzá, ha ragacsosnak érezzük, akkor még egy kis lisztet. Egy pici darabot meg is kóstolhatunk, hogy megfelelően sós a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tej et meglangyosítjuk(mikróban 20 másodperc), belekeverjüka cukrot, belemorzsoljukaz élesztőt. Meleg helyen 10-15 percigállni hagyjuk, amíg felfut. A vajat megolvaszt...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű