menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós-baconos pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg túró
2 dl tejföl
1 tojás (+még a tetejének megkenéséhez)
1 dl tej
1 kocka ( 5dkg ) élesztő
60 dkg liszt
30 dkg vaj
3 kiskanál só
5 vékony szelet bacon
0,5 dl olaj

Elkészítés:


Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk,
hogy habos legyen a teteje.

Amíg az élesztő fut, addig a túrót összekeverjük a vajjal
(amit jó ha egy kicsit megmelegítünk, hogy ne legyen darabos),
a tojással, a tejföllel, a sóval és az élesztős tejjel.
Az így kapott keverékhez hozzáadjuk a lisztet, és sima,
lágy tésztát gyúrunk. Nem kell túl sokági gyúrni!
Körülbelül 20 percig kelesztem, majd kinyújtom jól
belisztezett deszkán vagy asztalon, a szalonnát kis
kockákra vágom fel, és az olajban megsütöm, majd a
kinyújtott tésztán elegyengetem, és feltekerem rétes
szerűen a tésztát, és még egy kicsit gyúrok rajta.
kinyújtom körülbelül 1,5 centi vastagra, bekockázom a tetejét és kis kávés
pohárral vagy normál méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom,
tepsibe helyezem őket és tojással megkenem.

Előmelegített 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm őket.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Rongyos kifli
Rongyos kifli

A langyos tejben fölfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Edénybe szitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a fölfuttatott élesztőt, sózzuk, és addig gyúrjuk, amíg el nem válik az edény falá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Túrós-sajtos rudacskák – gyorsan, bögrével
Túrós-sajtos rudacskák – gyorsan, bögrével

1. A sajton kívül a hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. 2. Ezután lisztezett felületre borítjuk, vastag ujjnyira nyújtjuk a tésztát, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Limara új kenyere
Limara új kenyere

A tésztát gépben dagasztatom, 20 percig. Ügyelek rá, hogy nehogy túlmelegedjen, ha szükséges nyitott tetővel dolgoztatom. Mikor kész, kissé átgyúrom, akkor jó, ha rugalmas, kissé v...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk