Családireceptkönyv.hu

Szafi Fitt diétás pizzás croissant (paleo)


Írta:

Adag: 6 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

• 120 g Szafi Fitt paleo kelt tészta helyettesítő nyújthatós sós liszt
• 35 g kókuszolaj - folyékony (!!!)
• 140 g meleg(!!!) víz
• 1 M-es tojásfehérje

Töltelék:

• 1 doboz sűrített paradicsom
• 2 tk. barbecue fűszersó
• 1 csipet cukorhelyettesítő
• 1 tk. bambuszrostliszt - így nem folyik ki, hanem sűrű pizzakrém marad sütés után is!

Elkészítés:


Első lépésként öntsük össze a 4 hozzávalót, majd nagyon gyors mozdulatokkal keverjük, végül dagasszuk csomómentesre. (kb. 1-2 perc mire eléri a tökéletes állagot)
Ezután 2 szilikonos zsírpapír közt vagy szilikonos nyújtófával nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra.
Az így kapott tésztát vágjuk 6 részre, majd készítsünk belőle croissant, a videón látottak szerint.
Ezután előmelegített sütőben légkeveréses funkción 180°C-on 25 perc alatt süssük készre.
Miután kisült nagyon fontos, hogy várjuk meg, hogy teljesen hűljön ki, és csak ezután fogyasszuk!!!

Trükkök, tippek, praktikák:


Egyéb megjegyzés:

Ha a töltelékbe teszünk bambuszrostlisztet, akkor hűtőbe tároljuk (már ha 2 nap alatt nem esszük meg :) )!
A hűtőben a kókuszzsír miatt már nem lesz olyan puha, de ha fogyasztás előtt 1-2 órával kivesszük (és zacskóba tesszük), akkor újra finom puha lesz.
A kisült croissant le is fagyasztható. (Szobahőmérsékleten zacskóba hagyjuk felengedni).
A fenti receptből pizzás csiga is készíthető, úgy 8 db szép csigát kapunk. :)

Egy darab pizzás croissant:

✔ 63,8 FORINT
• Energia: 107,5 kcal
• Fehérje: 3,5 g
• Szénhidrát: 8,6 g
• Zsír: 6,68 g

Szafi Fitt diétás pizzás croissant (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóri
Sajtos rugelach
Sajtos rugelach

A krémsajtot a vajjal összekeverjük, hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet és tésztává gyúrjuk. Cipót formálunk belőle és fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Erre azé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar bryndzás pogácsa
bryndzás pogácsa

Az élesztőt egy pici cukorral, egy kis tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a zsiradékot, a sót, a tojást, a kefirt, és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, majd félr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Kapusznyik
Kapusznyik

A tészta hozzávalóit összeöntjük. Jól gyúrhatónak kell lennie, egy órát kelesztjük. Rudat formázunk belőle legalább 4 felé vágjuk. ( Ahogy kijön) Egyesével kör alakúra nyújtjuk, a...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Sajtos rúd
Sajtos rúd

A hozzávalókat összegyúrjuk és nagyon FONTOS, hogy egy éjszakára hűtőben pihentessük! Másnap kinyújtjuk a tésztát, megkenjük tojássárgával, megszórjuk a reszelt sajttal és /vagy s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk