Családireceptkönyv.hu

krumplis pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20-25 dkg héjában főtt, áttört krumpli
30 dkg liszt
10 dkg margarin
1 dkg élesztő
2-3 evőkanál tej
1 mokkáskanál cukor
1 teáskanál só
1 tojás
a tetejére:
tojás
szezámmag, napraforgómag /elhagyható/

Elkészítés:


A langyos cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a sót a tojást, a kihűlt, áttört krumplit és a felfuttatott élesztőt, majd simára összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Zsírozott, vagy sütőpapíros sütőlemezre rakjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, és mindegyik tetejére szórunk egy kis szezámmagot.
Előmelegített sütőben, kb 180-200°C-on pirosra sütjük.

krumplis pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Olajos kifli
Olajos kifli

Az élesztőt 1 deci langyos tejben , kevés cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet az olajat , a sót és cukrot meglangyosítjuk . Tálba öntjük a lisztet , közepébe mélyedést készítün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Sajtos "Ropi"
Sajtos "Ropi"

Kézzel 4 gombócot csinálok, vékony téglalappá nyújtom. Felvert tojásfehérjével megkenem, reszelt sajttal bőven megszórom. Derelyevágóval vékony csíkokat vágok és a tespibe egyenk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Juhtúrós pogácsa és kifli
Juhtúrós pogácsa és kifli

1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük, hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a juhtúrót, a füstölt sajtot, 1 tojást és 2 ek. tejfölt. A maradék meglangyosított tejfölben el...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk