20-25 dkg héjában főtt, áttört krumpli
30 dkg liszt
10 dkg margarin
1 dkg élesztő
2-3 evőkanál tej
1 mokkáskanál cukor
1 teáskanál só
1 tojás
a tetejére:
tojás
szezámmag, napraforgómag /elhagyható/
A langyos cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a sót a tojást, a kihűlt, áttört krumplit és a felfuttatott élesztőt, majd simára összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Zsírozott, vagy sütőpapíros sütőlemezre rakjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, és mindegyik tetejére szórunk egy kis szezámmagot.
Előmelegített sütőben, kb 180-200°C-on pirosra sütjük.
Fokhagymás Sajt bombák Hozzávalók 2 csésze (250 g) liszt 1 evőkanál (15g) cukor 1 1/2 teáskanál fokhagyma por/2 gerezdfoghagyma/ 1/4 teáskanál só 2 1/2 tk (10g) sütőpor 5 ev...
Elkészítési idő:Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatom.A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsolom, hozzáadom a tojás sárgáját a tejfölt és a már felfutott élesztőt. A tésztá...
Elkészítési idő:A langyos joghurtot,vizet,cukrot összekeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk benne. Egy tálba szitáljuk a lisztet,közepébe tesszük a megkelt élesztőt,hozzáadjuk a vajat,a sót is és jól...
Elkészítési idő:1. Kimérünk 30 dkg lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a sót, belemorzsoljuk a zsírt, és beleszórjuk a reszelt sajtot. 2. Összedolgozzuk tejföllel és tojássa...
Elkészítési idő: