20-25 dkg héjában főtt, áttört krumpli
30 dkg liszt
10 dkg margarin
1 dkg élesztő
2-3 evőkanál tej
1 mokkáskanál cukor
1 teáskanál só
1 tojás
a tetejére:
tojás
szezámmag, napraforgómag /elhagyható/
A langyos cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a sót a tojást, a kihűlt, áttört krumplit és a felfuttatott élesztőt, majd simára összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Zsírozott, vagy sütőpapíros sütőlemezre rakjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, és mindegyik tetejére szórunk egy kis szezámmagot.
Előmelegített sütőben, kb 180-200°C-on pirosra sütjük.
Ezeket jól összegyúrjuk, ezt 6 fele osztjuk, 1 órát pihentetjük. Majd kinyújtom gömb alakúra és jó vékonyra. Megkenem olvasztott rámával, derelyevágóval 12 cikkre felvágom, a nag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben csipet cukorral és liszttel. A lisztet elkeverjük a sóval és a reszelt sajt felével. Majd összegyúrjuk a margarinnal, zsírral, tojássárgá...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és meghintjük a cukorral. Hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, meghintjük a sóval, elmorzsoljuk benne a zsírt. Hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy tálban elmorzsolom a liszttel a margarint és a sót. Középre, kis mélyedésbe beleteszem a tojások sárgáját, a szétmorzsolt élesztőt és 1 evőkanálnyi kivételével a po...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű