menu

Családireceptkönyv.hu

medvehagymás pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél kg liszt
1 kocka margarin
2 db tojás + 1 a tetejét kenni
1 pohár tejföl /kicsi/
2 dkg élesztő
1 ½ dl tej
2 teáskanál cukor
1 csokor medvehagyma
só, esetleg bors
sajt a tetejére /elhagyható/

Elkészítés:


A medvehagymának leszedjük a szárát megmossuk, leitatjuk a vizet róla és apróra vágjuk.
A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a sót /borsot/, a tejfölt és összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne a tészta egy kis lisztet még hozzáadunk.
A meggyúrt tésztához hozzáadjuk a medvehagymát, azzal is összegyúrjuk, majd egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ezután kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk és hajtogatjuk. A hajtogatást fél óra pihenéssel még kétszer, esetleg háromszor megismételjük.
Ezt követően kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk, felvert tojással megkenjük, sajttal megszórjuk majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, 10 perc pihentetés után, előmelegített sütőben közepes lánggal pirosra sütjük.

medvehagymás pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

A túrót villával jól összetöröm. A sós, sütőporos lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a túróval és tejföllel lágy tésztát gyúrok belőle. Pár órára hűtőbe teszem, de jobb ha e...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Slani maffini
Slani maffini

1. Pripremiti kalup premazan sa Malo ulja za 12 maffina. Ukljuciti pecnicu da se zagrije na 180 stepeni. Brasno pomjesari Sa suhim sastojcima pa dodati sve ostalo, Sir dobro izdro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos tallér.
Sajtos tallér.

A hozzávalókat összegyúrjuk egyforma gólyokat formálunk és kisütjük.

Elkészítési idő: 3-4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sütőben sült sajtos túrófánk
Sütőben sült sajtos túrófánk

A tejet a vajjal és a sóval melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, addig kevergetjük, amíg a massza el nem válik az edény falától...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk