fél kg liszt
1 kocka margarin
2 db tojás + 1 a tetejét kenni
1 pohár tejföl /kicsi/
2 dkg élesztő
1 ½ dl tej
2 teáskanál cukor
1 csokor medvehagyma
só, esetleg bors
sajt a tetejére /elhagyható/
A medvehagymának leszedjük a szárát megmossuk, leitatjuk a vizet róla és apróra vágjuk.
A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a sót /borsot/, a tejfölt és összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne a tészta egy kis lisztet még hozzáadunk.
A meggyúrt tésztához hozzáadjuk a medvehagymát, azzal is összegyúrjuk, majd egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ezután kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk és hajtogatjuk. A hajtogatást fél óra pihenéssel még kétszer, esetleg háromszor megismételjük.
Ezt követően kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk, felvert tojással megkenjük, sajttal megszórjuk majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, 10 perc pihentetés után, előmelegített sütőben közepes lánggal pirosra sütjük.
A cukkinit meghámozzuk, finom lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, sóval. Hozzáadjuk a tojást, a tejet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a tojásokkal és a tejjel, majd összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal: a sütőporral és sóval, borssal vegyített l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBedagasztjuk, 30 perc kelesztés, utána kinyújtani, rákenni a töpcsit, hajtogatni, utánna még 2 x... 30 percenként hajtogatni... 200 fokon sütni... (hajtogatás a linken)
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes