fél kg liszt
1 kocka margarin
2 db tojás + 1 a tetejét kenni
1 pohár tejföl /kicsi/
2 dkg élesztő
1 ½ dl tej
2 teáskanál cukor
1 csokor medvehagyma
só, esetleg bors
sajt a tetejére /elhagyható/
A medvehagymának leszedjük a szárát megmossuk, leitatjuk a vizet róla és apróra vágjuk.
A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a sót /borsot/, a tejfölt és összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne a tészta egy kis lisztet még hozzáadunk.
A meggyúrt tésztához hozzáadjuk a medvehagymát, azzal is összegyúrjuk, majd egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ezután kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk és hajtogatjuk. A hajtogatást fél óra pihenéssel még kétszer, esetleg háromszor megismételjük.
Ezt követően kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk, felvert tojással megkenjük, sajttal megszórjuk majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, 10 perc pihentetés után, előmelegített sütőben közepes lánggal pirosra sütjük.
A túrót villával jól összetöröm. A sós, sütőporos lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a túróval és tejföllel lágy tésztát gyúrok belőle. Pár órára hűtőbe teszem, de jobb ha e...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű1. Pripremiti kalup premazan sa Malo ulja za 12 maffina. Ukljuciti pecnicu da se zagrije na 180 stepeni. Brasno pomjesari Sa suhim sastojcima pa dodati sve ostalo, Sir dobro izdro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk egyforma gólyokat formálunk és kisütjük.
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: KönnyűA tejet a vajjal és a sóval melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, addig kevergetjük, amíg a massza el nem válik az edény falától...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű