1 réteslap
» 10 dkg vaj
» 20 dkg juhtúró
» fokhagyma
» 2 tojássárgája
» szezámmag
» só
» bors
A töltelékhez a túrót krémesre keverjük egy tojássárgájával, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A rétes lapokat kettéválasztjuk, olvasztott vajjal megkenjük, és 16 egyforma négyzetre vágjuk. Az egyik sarkába kiskanálnyi tölteléket teszünk, majd szabályos háromszögekre hajtogatjuk őket. A batyukat megkenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal, és 200 C fokon 15-20 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük.
Szezámmaggal megszórt, aranybarnára sült, juhtúrós batyuk. Ha nincsenek is vendégeink, erre biztosan befutnak!
1. 3 dl tejet 8 dkg Rámával forrásig hevítünk. 2. Folytonos kavarás közben belekeverünk 16 dkg lisztet és addig kavarjuk, amíg a kanálról le nem válik. 3. Ha kicsit meghűlt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,a sóval,olajjal összekeverjük. A közepébe öntjük a megkelt élesztőt és annyi langyos tejjel,hogy közep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat a tejjel, a cukorral és a sóval langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percig állni hagyjuk. A liszteket dagasztógép táljába szitáljuk, és az ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos tejbe tesszük az élesztőt és állni hagyjuk. Mikor az élesztő megkelt akkor. az 50 dkg lisztet elmorzsoljuk a 15 dkg vajjal 1 dl tejföllel és az élesztős keverékkel és sóv...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes