Családireceptkönyv.hu

421. Tuti sajtos tearúd


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
12 dkg margarin
2 dl tejföl
14 dkg krémsajt /nekem most egy doboz háromszög sajt/
3 csapott teáskanál só
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 sütőpor
a tetejére:
1 tojás
kb. 3 dkg reszelt füstölt sajt
szezámmag,reszelt sajt




















Elkészítés:


A sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét megkentem 1 felvert tojással, ráreszeltem a sajtot.

Egy pizza vágóval hosszúkás rudakra vágtam. A felét szezámmaggal, a másik felét köménymaggal szórtam meg. Pogácsákat is szaggathatunk belőle, de ez a pizza vágós módszer egyrészt gyorsabb, másrészt pedig nincs hulladék. :)
Sütőpapírral bélelt tepsire raktam, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöttem.

421. Tuti sajtos tearúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos-túrós pogácsa
Sajtos-túrós pogácsa

A tejet a cukorral élesztővel felfuttatjuk. Egy tálban a lisztet és a zsírt/margarint/összemorzsoljuk , majd hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, túrót, tojást, tejfölt, sót. Jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Sonkás-tojásos rétes
Sonkás-tojásos rétes

A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A felengedett leveles tésztát 2 részre vágjuk, kinyújtjuk és 1 csíkban elosztjuk rajta a tölteléket, majd föltekerjük. Kiolajozott sütőlapra t...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Fűszeres hússal töltött kifli
Fűszeres hússal töltött kifli

Elkészítés: A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal. A langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a lisztbe öntjük a tojással és a sóval együtt. Közepes kemény tésztát gyúrunk belő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos perec
Sajtos perec

Előmelegítjük a sütőt. A hozzávalókat tésztává gyúrjuk. Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki a tésztát kb 5 mm vastagságúra és lisztezzük be egyenletesen, vékonyan a tetejét is. A...

Elkészítési idő: 1 óra+ sülés
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk