A tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg zsír(én felesen margarinnal készítettem)
3 dkg élesztő
1 kk só
2 dl tejföl
1 db tojás
Tetejére:
12 dkg reszelt sajt
A krémhez:
10 dkg margarin
4 kocka (Medve) sajt
1-2 ek tejföl
pici só
A lisztet a zsírral,élesztővel,tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.Kinyújtjuk, kb 4 mm-re,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,majd minden 2. darab közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük,majd egy-egy egész és lyukasztott lapot összeragasztunk. Kivajazott tepsiben világos színűre kisütjük.
Krém:
A margarint a kocka sajtokkal,kevés sóval,1-2 ek tejföllel jól összedolgozzuk és a krémmel megtöltjük a pogácsákat.
Tetejükre reszelt sajtot szórunk.
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjü...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA lisztet elkevertem a sütőporral, majd gyúródeszkára szitáltam. Hozzáadtam a sót és a zsírt, elmorzsoltam. Belekerült a tojássárgája és a tej, amikkel egynemű tésztává dolgoztam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újhagymát apróra vágjuk. A réteslapokat egymásra tesszük, közben ecsettel minden réteget (a tetejét is) megkenünk olvasztott vajjal. A reszelt sajtot elkeverjük a felvert to...
Elkészítési idő: Maximum 1 óra Nehézség: KönnyűA recept tésztája kenyérsütőgépben készül: - Program: dagasztóprogram
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű