A tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg zsír(én felesen margarinnal készítettem)
3 dkg élesztő
1 kk só
2 dl tejföl
1 db tojás
Tetejére:
12 dkg reszelt sajt
A krémhez:
10 dkg margarin
4 kocka (Medve) sajt
1-2 ek tejföl
pici só
A lisztet a zsírral,élesztővel,tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.Kinyújtjuk, kb 4 mm-re,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,majd minden 2. darab közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük,majd egy-egy egész és lyukasztott lapot összeragasztunk. Kivajazott tepsiben világos színűre kisütjük.
Krém:
A margarint a kocka sajtokkal,kevés sóval,1-2 ek tejföllel jól összedolgozzuk és a krémmel megtöltjük a pogácsákat.
Tetejükre reszelt sajtot szórunk.
A leveles tésztát kinyújtjuk. Megkenjük vékonyan tejföllel. A maradék sonkát nagyon apróra felvágjuk, elterítjük a tésztán egyenletesen. A sajtot lereszeljük, ezt is elosztjuk ra...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyákat főzzük meg és törjük össze. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel. A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrju...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A liszt és a vaj elmorzsolása 2. A többi összetevőt hozzáadva közepesen lágy tészta dagasztása 3. Tésztaérés: 30 perc 4. Tészta nyújtása, majd a formai kialakítás a videón b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűzeket jól összedolgozzuk, beleteszünk 3 dkg élesztőt-melyet langyos tejben felfuttattunk. Pihenni hagyjuk, fél óránként kinyújtjuk, újra hajtogatjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű