A tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg zsír(én felesen margarinnal készítettem)
3 dkg élesztő
1 kk só
2 dl tejföl
1 db tojás
Tetejére:
12 dkg reszelt sajt
A krémhez:
10 dkg margarin
4 kocka (Medve) sajt
1-2 ek tejföl
pici só
A lisztet a zsírral,élesztővel,tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.Kinyújtjuk, kb 4 mm-re,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,majd minden 2. darab közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük,majd egy-egy egész és lyukasztott lapot összeragasztunk. Kivajazott tepsiben világos színűre kisütjük.
Krém:
A margarint a kocka sajtokkal,kevés sóval,1-2 ek tejföllel jól összedolgozzuk és a krémmel megtöltjük a pogácsákat.
Tetejükre reszelt sajtot szórunk.
A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk, a magjait kivájjuk, majd apró kockákra vágjuk. A mozzarellát is kisebb kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük a felkockázott paradicsommal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMérjük ki külön edénybe a száraz és folyékony hozzávalókat. Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát. Ossz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTÉSZTA: A lisztbe az összes hozzávalót belerakjuk.Alaposan kidagasztjuk.1órát kelesztjük.11-12 gombócra szedjük.Egyenként kisodorjuk.Egymás mellé rakjuk majd 20 percet pihentetjük....
Elkészítési idő: 2óra Nehézség: KönnyűA krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, és áttörjük. Adunk hozzá 1 evőkanál sertészsírt, és 2 teáskanál sót. Az élesztőt a langyos, cukros tejben elmo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű