1/2 csomag leveles tészta
1 db tojás
só
10 dkg reszelt sajt
Nyújtsuk ki a leveles tésztát 2-3 mm vastagságúra. Vágjuk a tésztalapot 3 x 6 cm-es téglalapokra, és kenjük meg mindet a felvert tojással. Sózzuk meg, majd hintsük meg reszelt sajttal, és kissé nyomkodjuk a sajtreszeléket a tésztába.
2.
Fogjuk meg a téglalapok két végét, és csavarjuk el ellentétes irányba, majd helyezzük mindet tepsibe. Pihentessük 20 percet. A sütőbe tegyünk egy kis lábas forró vizet, és süssük a masnikat 220 fokon ropogósra.
A ketchupot, az oregánot, az olívaolajat, borsot, zúzott fokhagymát elkeverjük, és addig állni hagyjuk, míg a tésztával foglalatoskodunk. A felengedett tésztát liszte...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral egy tálban összekeverjük. Egy másik edényben összekeverjük a tojást, a joghurtot, az olajat és a kis kockákra (5 mm) vágott sajtot valamint az apróra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és a tésztát négyrét hajtogatva egy órát pihentetjük. Majd újra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítottam, beleszórtam a cukrot, majd belemorzsoltam az élesztőt. Hagytam 10 percig pihenni. A vajat elmorzsoltam a liszttel, majd belekevertem a sót. Közepébe egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű