40 deka sajt
1 nagy tojás
Magok, pl szezám, szotyi, tökmag (én ezeket tettem bele, de lehet még szezámpehely is), kb. 4-5 ek
A sajtot lereszelve összekeverjük a többi hozzávalóval. A sajtot meg kell kóstolni előtte, ha kellően sós, akkor ne sózzuk meg a keveréket!
Lapított golyószerűre formázzuk és úgy, helyezzük sütőpapírra, hogy 2-3 cm hely legyen köztük, mert a sajt miatt kissé el fog terülni.
Közepesen meleg sütőben, félidőben megfordítva, pirosasra sütjük. Frissen zseniális, és különben is elfogy mire kihűl smile hangulatjel
A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA leveles tésztát (20 × 40 cm) felengedés után középen félbe vágjuk (20 × 20 cm) A mustárt elkeverjük a piros arannyal. Megkenjük a tésztát a keverékkel. Ráfektetjük a sza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni,hűtőbe fél órát pihentetni Kb fél cm vastagra nyújtani szaggatni Szívószállal 5 lyukat szúrni Előmelegített sütőben alsó-felső sütés 170 fokon 10-15 perig sütni VI...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba beleszitáljuk, az élesztőt felfuttatjuk. Beleszórjuk a sót, beleöntjük az élesztős tejet, a tojás sárgáját, az olajat, és az egészből szép sima, az edény falát...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes