35-dkg liszt 22-dkg ráma margarin 1-dkg élesztő féldeci tej pici cukor 1 teás kanál só 6-dkg reszelt sajt 3-evő kanál tejföl meg némi reszelt sajt szórni a tetejére
Az élesztőt fel futtatom a tejjel meg a cukorral aztán mindent jól össze dolgozok és fél órát pihen a hüttőbe utánna kb 1-cmre kinyujtom meg szórom reszelt sajtal a tetejét és ujnyi csikokra vágva sütő papiros tepsiben arany barnára sütöm
1. Az alapanyagok kimérése után a lisztet és a margarint vagy a vajat addig kell összemorzsolni, míg a zsiradék teljesen körülveszi a liszt szemcséket. Ezután hozzá kell adni a töb...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűA tojást összekeverjük a vízzel, a citromlével és a töpörtyűkrémmel. Hozzáadjuk a lisztkeveréket. Egynemű tésztává keverjük. 15 percre hűtőszekrénybe tesszük. Átgyúrjuk, majd két s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót összegyúrjuk. Nem kell sem dagasztani, sem keleszteni. Ujjnyi vastagra sodorjuk, késsel a tetejét bevagdossuk. Megkenjük tojássárgájával, megszórjuk sajttal és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű